Vágólapra másolva!
Meglepetésre a Budapest Honvéd megállította a nagy formában lévő Videotont, a kispestiek a brazil Danilo góljaival 2-0-ra nyertek az éllovas otthonában a Monicomp Liga a 12. fordulójában.

Monicomp Liga, 12. forduló:
Videoton FC - Budapest Honvéd 0-2 (0-0)
Fehérvár, Sóstói-stadion, 3125 néző
v.: Kassai
Videoton: Bozovic - Lázár, Lipták, Vaskó, Andic - Polonkai (Djordjic, 68.), Farkas B., Elek Á., Gosztonyi (Sándor Gy., 59.) - Andre Alves, N. Nikolic (Mutumba, 59.)
Bp. Honvéd: Kemenes - Takács Á., Debreceni, Botis, Hajdú - Moreira, Coira (Horváth A., 67.), Ruani (Bajner, 83.), Danilo - Abass (Rufino, 90.), Bojtor.

Nehéz mérkőzésre számított a Videoton csapata a 12. forduló előtt és az első félidőben meg is küzdöttek a piros-kékek a Budapest Honvéddal. A találkozó első szakaszában a hazaiak voltak mezőnyfölényben, többször veszélyeztettek is, de inkább pontrúgásokból tehették mindezt, mert a vendégek masszív védekezésre rendezkedtek be. A szünet előtti percekben kijjebb merészkedett a Honvéd, s megmozgatta Bozovic kapust.

Fordulás után is a fehérváriak birtokolták többet a labdát, mégis a Honvéd szerzett vezetést: egy lepattanó után Danilo volt eredményes, sőt, az 58. percben már második góljának örülhetett a brazil csatár. Kétgólos vendégvezetés után egykapuzott a Videoton, Mezey György cseréi felpörgették a játékot, de a listavezető így sem jutott gólhelyzetig. A hibátlanul védekező Honvéd megérdemelten győzött az idén először gólképtelen Videoton otthonában.

A Videoton hat győzelem után veszített, és megszakadt Andre Alves nagy sorozat is, a brazil csatár a legutóbbi hat meccsen betalált, most nem sikerült neki.