Vágólapra másolva!
A címvédő Debrecen hazai pályán 3-1-re legyőzte a Kaposvárt a labdarúgó Monicomp Liga 12. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így a tabellán - többek között aktuális riválisát megelőzve - feljött a második helyre. A meccset Czvitkovics Péter két szabadrúgásgólja döntötte el, de ahhoz, hogy a két lövésből - amelyek közül az egyiket majdnem az alapvonalról küldte kapura a Loki kapitánya - gól szülessen, kellett a bizonytalan kaposvári kapus, Kovács Zoltán is.

Monicomp Liga, 12. forduló:
DVSC-TEVA - Kaposvári Rákóczi 3-1 (1-1)
Debrecen, 4000 néző
v.: Szabó Zs.
DVSC: Malinauskas - Nagy Z., Mijadinoski, Simac, Fodor M. - Czvitkovics, Bódi (Dombi, 57.), Varga J., Szakály P. - Coulibaly (Szilágyi P., 67.), Yannick (Kiss Z., 76.)
Kaposvár: Kovács Z. - Grúz, Okuka, Zsók, Kovácsevics - Kulcsár (Godslove, 77.), Pedro, Oláh, Hegedűs, Dzsavad (Balázs, 69.) - Peric.
gól: Bódi (36.), Czvitkovics (71., 75.), illetve Oláh (43.)
sárga lap: Simac (31.), illetve Kulcsár (38.), Grúz (70.)

A forduló nyitómérkőzésén a kapuk sokáig alig forogtak veszélyben, mindkét védelem jól zárta le a réseket a támadók előtt. A változást Bódi szemfüles gólja hozta meg, amely után sokkal lüktetőbb lett a játék, meg is született a meccs második gólja, amelyet a korábban Debrecenben is játszó Oláh szerzett, aki Kovács kapuskirúgása után kihasználta a debreceni védők figyelmetlenségét.

A szünet után sokáig nem történt jelentős esemény. Aztán Czvitkovics éles szögből középre bikázott labdáját Kovács bevédte, majd négy perccel később a kapus ismét lassan mozdult a Loki csapatkapitányának szabadrúgására, erre a két találatra pedig már nem jött válasz kaposvári részről és így a debrecenieknek egy viszonylag visszafogottabb teljesítmény is elegendő volt a három pont begyűjtéséhez.