Vágólapra másolva!
Négy góllal lehetetlen kimaradni heti álomcsapatunkból, így a legstabilabb helyet Cristiano Ronaldo vívta ki magának, aki a Santander ellen mesternégyessel vette ki részét a 6-1-es sikerből. A Real Madrid szélsője mellett a kétgólos Lionel Messi (Barcelona) és Javier Hernández (Manchester United) helye is megkérdőjelezhetetlen, meglepetésre a védelem szokatlan összetétele, illetve egy nürnbergi török származású középpályás felbukkanása.

Kapus:

Emiliano Viviano (olasz, Bologna): a bolognai kapus játékjogának fele az Internazionale tulajdonában van, és a milánóiak alighanem elégedetten látták, hogy Viviano remek teljesítményt nyújt a Juventus ellen, és még egy tizenegyest is hárít.

Hátvédek:

Samuel Inkoom (ghánai, Basel): a svájci együttes nem kis bravúrt hajtott végre a Bajnokok Ligájában azzal, hogy idegenben legyőzte az AS Romát. A mérkőzésen a vendégek ghánai jobbhátvédje, az U20-as világbajnokságról is jól ismert Inkoom hatalmas munkabírással futballozott, bombagólt lőtt.

Szotirisz Kirgiakosz (görög, Liverpool): a Vörösöknek végre sikerült nyerniük a Premier League-ben, és a Blackburn legyőzéséből a középhátvéd is alaposan kivette a részét. Kirgiakosz végig hatalmas küzdelmet folytatott El-Hadji Diouffal, ráadásul nagyon fontos gólt is fejelt.

Daniel Congré (francia, Toulouse): a TFC idegenben nyert a Ligue 1-ben a Sochaux ellen, ami nem volt olyan váratlan, az viszont annál inkább, hogy Congré kétszer is eredményesnek bizonyult. A középhátvéd ugyanis eddig több mint 140 élvonalbeli bajnoki alatt csak két gólt szerzett, most egyetlen találkozón megduplázta találatai számát.

Leighton Baines (angol, Everton): a liverpooliak egy héttel a városi rivális legyőzését követően a Tottenham Hotspur ellen szereztek pontot idegenben. Ehhez kellett a balhátvéd parádés szabadrúgás-gólja: Bainest a hírek szerint a találkozón több külföldi csapat, például a Bayern München megbízottjai is figyelték.

Középpályások:

Marko Marin (német, Werder Bremen): a brémaiak edzője, Thomas Schaaf a hétközi, Twente elleni BL-mérkőzésen kissé érthetetlen módon a kispadra ültette Marint, aki a hét végi bajnokin megmutatta, hogy érdemes lett volna játszatni őt. Nevelőegyesülete, a Borussia Mönchengladbach ellen ugyanis gólt szerzett, majd két gólpasszt is adott.

Alexandre Song (kameruni, Arsenal): az Ágyúsok remek hetet zártak, hiszen mind a BL-ben, mind a bajnokságban begyűjtötték a három pontot. A Sahtar Doneck magabiztos legyőzése nem volt olyan váratlan, de a Manchester City elleni idegenbeli siker már bravúrnak számított. Song mindkét találkozón betalált, és emellett védekező feladatát is tökéletesen megoldotta a középpályán.

Ilkay Gündogan (német, Nürnberg): a topligák közül jelenleg alighanem a Bundesliga a legkiegyensúlyozottabb, és a nürnbergiek a középmezőnyben állnak, miután a hét végén legyőzték a Wolfsburgot. A meccsen a török származású középpályás gólt szerzett és gólpasszt adott - ha így folytatja, könnyen meghívót kaphat a válogatottba.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): a jelek szerint egyre meggyőzőbb José Mourinho csapata. A madridiak rangadót nyertek a Bajnokok Ligájában a Milan ellen, majd a bajnokságban kiütötték a Racing Santandert. A portugál klasszis utóbbi találkozón mesternégyest ért el, de a milánóiak kapuját is bevette.

Csatárok:

Lionel Messi (argentin, Barcelona): a katalán szurkolók kicsit aggódnak ugyan David Villa viszonylagos eredménytelensége miatt, de amíg Messi ilyen pazar formában van, addig nincsen nagy probléma. Az argentin szupersztár egymaga döntötte el a Barca mindkét múlt heti találkozóját, az FC Köbenhavn és a Real Zaragoza ellen is duplázott.

Javier Hernández (mexikói, Manchester United): a MU drukkerei megkönnyebbülhettek ugyan, hogy Wayne Rooney szerződést hosszabbított, de a héten a sérült támadó nélkül kellett játszania a csapatnak. A Stoke City ellen így a mexikói csatár volt a hős, Hernández ugyanis két gólt is szerzett.

www.global-soccer.eu