Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázst a társai győzték meg, hogy övé volt a PSV győztes gólja a Debrecen elleni Európa Liga-mérkőzésen, amelyet 2-1-re nyert meg a holland csapat a Puskás-stadionban. Dombi Tibor szerint fölösleges azon spekulálni, mi volt a baj, hiszen reális eredmény született, Herczeg András pedig elképzelhetőnek tartja, hogy a szurkolók csak pár év múlva fogják értékelni a BL- és EL-szereplést. A klubmenedzser örült annak, hogy a Loki a Sampdoria után a PSV ellen is szoros meccset játszott, Czvitkovics Péter azonban úgy érezte, a hollandok nem adtak ki mindent magukból.

Dzsudzsák Balázs San Marino elleni jobblábas bombájánál két héttel ezelőtt karneváli hangulatba kerültek a Puskás-stadionba kilátogató nézők, a válogatott szélső jó formáját megtartva a Debrecen ellen is betalált, de ennek csak a holland csapatot elkísérő drukkerek örültek. Bár a hangosbemondó Jonathan Reisnek adta a gólt, Dzsudzsák a meccs után azt mondta, csapattársai egyöntetűen őt tekintették a meccset eldöntő találat szerzőjének.

"Fejjel talán még sosem sikerült betalálnom, igaz, most is elég véletlenszerűen jött össze, ahogy húztam le a fejem a beadásnál, a labda a tarkómat találta el, és utána elég fura ívben került a kapuba" - idézte fel a 66. perc történéseit az [origo]-nak Dzsudzsák. "Más volt a hangulat, mint a válogatott meccsen, de ez a meccs nem arról szólt, hogy fejvesztve támad mind a két csapat. A Debrecen nem akarta feladni a biztonságot védekezését, még 1-2-nél sem, ami némileg meglepett. Belülről élvezhető meccs volt, 1-1 után azt vártam, hogy jönnek majd a helyzetek mindkét oldalon, végül nem így történt, de nem bánom, mivel nyertünk. A győzelem azért is fontos volt, mert így legalább megúszom a zrikákat a debreceniektől" - mondta a PSV magyar légiósa, akik hol magyarul, hol angolul nyilatkozott a vegyes zónában.

Dzsudzsák a legtöbbször Nagy Zoltánnal került szembe a meccsen, és a Debrecen jobbhátvédje megoldotta a feladatát, hiszen a korábbi Loki-játékos nem villogott. Nagy szerint örömteli, hogy a harmadik meccsen megszületett az első főtáblás gól, de van némi hiányérzete az első félidő miatt, amikor Mijadinoski révén egy kapufát is elérték, és több támadásnál is hiba csúszott a befejezésbe. A védő szerint a második félidőben már az történt, amit a hollandok akartak, jól járatták a labdát és beszorították a Debrecent. Dzsudzsákról Nagy azt mondta, figyelt arra, hogy ne nagyon tudja megtolni mellette a labdát, és egy-két kivételtől eltekintve ezt sikerült is elérni. "Az első félidőben ő is érezte, hogy mennyire őrizzük, kicsit mintha el is ment volna a kedve, aztán a szünet után felpaprikázva jött ki, és bár nem csinált extra dolgokat, látszott rajta, hogy nagyon akar" - elemezte kettőjük párharcát a debreceni hátvéd.

A Loki-drukkerek talán legnagyobb kedvence, Dombi Tibor ezúttal nem jutott szóhoz, de szokás szerint frappánsan értékelt. "Nem véletlen, hogy ezek a meccsek így alakulnak, a két csapat közti különbség végig látszott. Jól sikerült az első félidőnk, de reális a végeredmény, egyértelműen jobb csapat a PSV. Fölösleges spekulálni, hogy ez vagy az volt a baj, ennyi volt bennünk, nem is nagyon volt helyzetünk, a hollandok uralták a meccset" - mondta Dombi, aki azért nagyon bízik a pontszerzésben, bár tudja, nem lesz egyszerű, mivel már csak egy hazai meccse lesz a Debrecennek.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Malinauskas néha bizonytalan volt, de a gólokról nem tehetett

"Szétpasszoltak minket a hollandok, mi viszont nem becsültük meg eléggé a labdát, sokszor feleslegesen akartunk indítani a középpályáról. Védekezésben jól helytálltunk, a játékosok sokat adtak ki magukból, igaz, néha lehettek volna bátrabbak" - mondta Herczeg András, a magyar bajnok klubmenedzsere, aki szerint nagyon meg kell becsülni, hogy a csapat egymás után kétszer is bejutott egy európai sorozat csoportkörébe, ráadásul átalakított kerettel. Bár eddig annyiban a tavalyi BL-szereplést másolja a Debrecen, hogy idén is pont nélkül áll, Herczeg szerint pozitívum, hogy Vargáék két európai élcsapattal is szoros meccset vívtak, és bízik benne, a következő lépcsőfokot, a pontszerzést is sikerül miharamabb teljesíteni. "Lehet, el kell telnie pár évnek, mire a szurkolók igazán értékelni tudják majd a BL- és EL-szereplést, bár megértem őket, hogy pontokban és győzelmekben reménykednek" - mondta a klubmenedzser.

A debreceni játékosok közül legutolsónak a doppingellenőrzésre kisorsolt Czvitkovics Péter ballagott ki a buszhoz, aki szerint a második félidőben a csapat nem tudott váltani a kapott gól után. "Nem fáradtunk el, egyszerűen ennyit engedtek a hollandok, rengeteget volt náluk a labda, anélkül pedig nehéz támadni. Úgy érzem, ellenfelünk nem is pörgött százszázalékon, ha hármat kellett volna rúgni, akkor hármat rúgtak volna, most csak ennyit adtak ki magukból" - osztotta meg véleményét a meccsről a Debrecen csapatkapitánya.

A Debrecen negyedik csoportmeccsére november 4-én kerül sor, amikor a magyar bajnok a PSV vendége lesz.