Vágólapra másolva!
A Győr-Moson-Sopron megyei labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága jövő nyárig tiltotta Csiffári Miklós kapust, aki - a vizsgálatok eredménye szerint - a Rajka-Nyúl mérkőzésen sörrel lelocsolta a bírót. A rajkaiak klubelnöke szerint a történet kitaláció.

Dubraviczky Attila, a megyei játékvezetői bizottság elnöke szerint megrúgták, majd sörrel leöntötték a múlt vasárnapi Rajka-Nyúl megyei első osztályú meccs játékvezetőjét, Szántai Endrét.

"A hazaiak kapusa dobozos sörrel öntötte le az öltözőbe igyekvő játékvezetőt, majd, ami még ennél is súlyosabb, vádlin rúgta az asszisztenst. A kollégáim ezek után nem tudták kitölteni a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvét sem, mert erre csak a klubépületben volt lehetőség, ott viszont nem lettek volna biztonságban. A dokumentációt csak az otthonukban tudták aztán elvégezni" - nyilatkozta Dubraviczky.

Az elnök szerint az egyik hazai futballista kiállítását, majd a 3-2-es vereséget a rajkai szurkolók és játékosok nehezen dolgozták fel: "A lefújás után többen a pályára rohantak, és inzultálták az öltözőbe induló játékvezetőket. A rendezők ugyan megpróbálták, de nem tudták ezt megakadályozni. Valakik a tömegből ugyanis mellbe lökték, majd combon rúgták a játékvezetőt."

A fegyelmi bizottság megnézte az alábbi amatőr felvételt is, amelyet nem használtak bizonyítékként, a döntést a meghallgatott résztvevők beszámolói alapján hozták meg - írja a Kisalföld.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=gAb9VWpSjj21glU0


A játékvezetők a pályáról csak nehezen tudtak távozni."Az egyikük autóját nem lehetett megközelíteni, mivel az a sporttelepen kívül volt. Ezt csak később tudták megtenni, ezután már el tudták hagyni a települést" - mondta Dubraviczky Attila, hozzátéve: az inzultus miatt a játékvezetők vélhetően feljelentést tesznek.

Horváth György, a nyúli csapat edzője szerint a rajkaiak "túlreagálták a mérkőzést". "Nem történt különösebb dolog, a játékvezető korrekten, jól vezette a mérkőzést. A lefújást követően mi nem vettünk részt a dulakodásban, amikor láttam, hogy többen is befutnak a pályára, azt kértem a játékosaimtól, hogy azonnal menjenek be az öltözőbe."

Fuhrmann Vilmos, a rajkaiak elnöke úgy véli, nem történt atrocitás: "Rendkívül egyoldalúan bíráskodott a játékvezető, nyilván ez váltotta ki, hogy a mérkőzés végén többen is megpróbálták számon kérni a teljesítményét. Bántani azonban senki nem bántotta, ezt megakadályozták a rendezők. Az pedig szerintem kitaláció, hogy a kapusunk leöntötte sörrel. Mit keresett volna ilyen ital a kezében? A játékvezetőket egyébként kértük, hogy írják meg a jegyzőkönyvet, de ők kategorikusan elutasították ezt."

A Rajka kapusának a játékjogát a fegyelmi bizottság keddi döntése szerint 2011. június 31-ig felfüggesztették, a rajkaiak pedig a következő két hazai találkozójukat zárt kapuk mögött kénytelenek játszani.