Vágólapra másolva!
Hiába szerzett Gareth Bale emberhátrányban három gólt (egyet a 90., egyet pedig a 91. percben), a Tottenham mégis kikapott 4-3-ra a címvédő Internazionale otthonában, a Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik fordulójában. A Schalke és a Barcelona egyaránt két góllal nyert, a németek Hapoel Tel Aviv elleni meccsén Raúl duplázott, míg a 2009-es spanyol BL-győztest Lionel Messi vezette győzelemre két góljával a dán Köbenhavn ellen. A Manchester United Nani korai bombagóljával aratott sovány győzelmet a török Bursaspor ellen.

Bajnokok Ligája-csoportkör, harmadik forduló:
A csoport:

Twente (holland) - Werder Bremen (német) 1-1 (0-0)
v.: Claus Bo Larsen (dán)
Twente: Mihajlov - Rosales, Wisgerhof (Bengtsson, 24.), Douglas, Tiendalli - Brama, Landzaat (De Jong, 83.), Janssen - Ruiz, Janko, Chadli.
Werder Bremen: Wiese (Mielitz, 37.) - Fritz, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Wesley, Hunt, Frings, Bargfrede (Marin, 77.) - Pizarro, H. Almeida (Arnautovic, 59.).
gól: Janssen (75.), illetve Arnautovic (80.)

Theo Janssen egy kapu előtti kavarodás után, pár lépésről bevágta a kapuba a labdát, ám a gól csak egy Twente-pontot ért, mivel Marko Arnautovic öt perccel később egyenlített: elsőre nem, másodjára viszont nagyon jól eltalálta a labdát.

Janssen begyötörte:


Arnautovic bevágta:


Internazionale (olasz) - Tottenham Hotspur (angol) 4-3 (4-0)
v.: Damir Skomina (szlovén)
Inter: J. César - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu (Pandev, 61.) - Zanetti, Stankovic (Santon, 49.) - Biabiany (Córdoba, 75.), Sneijder, Coutinho - Eto'o.
Tottenham: Gomes - Hutton, Gallas, Bassong, Assou-Ekotto - Lennon, Jenas, Huddlestone (Palacios, 80.), Bale - Modric (Cudicini, 11.) - Crouch (Keane, 67.).
gól: Zanetti (2.), Eto'o (11., 35., az elsőt 11-esből), Stankovic (14.), illetve Bale (52., 90., 91.)
piros lap: Gomes (8.)

A címvédő nem hagyta sokáig izgulni a San Siro drukkereit, az argentin Zanetti már a második percben betalált: egy formás akció végén a balra kitett labdát a csapatkapitány 10 méterről elegánsan lőtt el a kapus felett (1-0).

Zanetti gólja:


A 8. percben Gomes kifutott a kapujából, és elkaszálta a megiramodó Biabianyt, amiért a bíró először nem neki, hanem a környéken ólálkodó Spurs-bekknek, Assou-Ekottónak mutatta fel a pirosat, majd a partjelzővel egyeztetve végül az egykori PSV-kapusnak kellett leballagnia. Eto'o bal felsőbe lőtt büntetőjét Cudicini nem tudta megfogni (2-0).

Gomes pirosat kapott, a büntetőt Eto'o bevágta:


A harmadik Inter-gólt - egy pazar kényszerítő és lövőcsel után - Stankovic szerezte 16 méterről: a jobb alsóba tartó labdát az angolok olasz kapusa nem tudta megfogni (3-0).

Stankovic lőtte a harmadik Inter-gólt:


Coutinho remek kiugratása után a védők mögül meginduló Eto'ónak csak annyi dolga volt, hogy hét méterről ellőjön a kapus felett, akin ugyan irányt változtatott a labda, de az akcióból így is gól lett (4-0).

Eto'o duplázott, íme a második gólja:


A Tottenham egy varázslatos góllal szépített, Gareth Bale a félpályán túlról indult meg egyedül, majd egy lendületes szóló után a bal oldalról, 12 méterről tökéletesen lőtt a hosszú sarokba, César mozdulni sem tudott a lövésre (4-1).

A játéknap legszebb gólját a Tottenham lőtte:


Aki eddig nem ismerte a dejavu-érzést, az nézze meg előbb az első, majd a második Bale-gólt - a középpályás ugyanúgy egy lefordulás után, hosszú labdavezetés végén lőtt el az Inter kapusa mellett, mint az 52. percben (4-2).

Bale ugyanúgy belőtte, csak kicsit rövidebbet szólózott:


Rafael Benítez Inter-edző nem hitt a szemének: a 90. percben lőtt gól után a 91.-ben is Bale maradt üresen, és persze, hogy belőtte a labdát a bal alsóba. Pechjére a meccset lefújták, pedig lehet, néhány gól még bennemaradt a lábában.

Bale felesleges mesterhármasának az utolsó harmada:


A csoport állása:

1. Internazionale 7 pont
2. Tottenham Hotspur 4
3. Twente 2 (4-7)
4. Werder Bremen 2 (3-7)

B csoport:
Olympique Lyon (francia) - Benfica (portugál) 2-0 (1-0)
v.: Alberto Undiano Mallenco (spanyol).
Lyon: Lloris - Réveillere, Cris, Diakhaté, Cissokho - Gourcuff (Källström, 71.), Gonalons, Pjanic, Bastos (Pied, 64.) - Briand, Lisandro (Gomis, 82.).
Benfica: Roberto - M. Pereira, Luisao, D. Luiz, F. Coentrao - Gaitán, Aimar (Jara, 71.), J. García, C. Martins (Salvio, 77.) - Saviola (C. Peixoto, 57.), Kardec.
gól: Briand (22.), Lisandro Lopez (52.)
piros lap: Gaitan (44.)

Portugál labdavesztés után hamar eljutott a Benfica kapujáig a Lyon, s a balról beívelt labdát Briand fejelte Roberto kapujába (1-0).

Briand fejese:


Az 52. percben Briand 16 méteres lövésénél a kapufa belső éle segített, majd a kipattantó ugyanő adta középre, s Lisando Lopez fejesét elsőre kivédte ugyan Roberto, de a labda kijött róla, a csatár másodjára pedig már nem kegyelmezett (2-0).

Lopez belőtte a kipattanót:


FC Schalke 04 (német) - Hapoel Tel Aviv (izraeli) 3-1 (1-0)
v.: William Collum (skót)
Schalke: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Farfán (Junmin, 67.), Jones (Matip, 75.), Moritz (Rakitic, 53.) - Huntelaar, Jurado, Raúl.
Hapoel: Enyeama - Kende, Badir, Douglas, Sis - Vermut, Abutbul (Toama, 58.), Jadin (Franszman, 73.), Zahavi - Tamuz (Szahar, 58.), Sehter.
gól: Raúl (3., 58.), Jurado (68.)

A harmadik percben egy hosszú indításnál Huntelaar zseniálisan átlépte a labdát, amely így a meginduló Raúlé lehetett, a tapasztalt csatár pedig 16 méterről szépen és elegánsan lőtt ballal a bal alsóba (1-0).

A második gólt is a spanyol játékos szerezte: egy kényszerítőzés után a bal oldalról kapott pontos passzt, amelyet öt méterről gólra váltott (2-0).

A harmadik Schalke-gólnál Jurado mesterien lőtt 15 méterről a bal pipába, majd a hajrában a Hapoel egy gólt még talált, így 3-1 lett a vége.

Parádés labdaátlépés Huntelaartól, remek csavarás Juradótól:


A csoport állása:

1. Olympique Lyon 9 pont
2. FC Schalke 04 6
3. Benfica 3
4. Hapoel Tel Aviv 0

C csoport:
Glasgow Rangers (skót) - Valencia (spanyol) 1-1 (1-0)
v.: Nicola Rizzoli (olasz)
Rangers: McGregor - Foster, Weir, Bougherra, Papac - Whittaker, Naismith, Davis, Edu - Weiss (Lafferty, 88.), Miller.
Valencia: César - Bruno, Navarro, Ricardo Costa, Mathieu - Topal, Costa (Fernandes, 76.), Domínguez (Soldado, 46.), Pablo - Mata (Vicente, 85.), Aduríz.
gól: Edu (34.), illetve Edu (46., öngól)

Edu két gólt szerzett az 1-1-re végződött meccsen, mégsem nevetett, csak az egyik szeme. Előbb César kapujába fejelt gólt, amivel vezetéshez jutott a Rangers, majd - szintén fejjel - a saját kapujába is betalált.

Edu - egy fejes az egyik, egy a másik kapuba:


Manchester United (angol) - Bursaspor (török) 1-0 (1-0)
v.: Gianluca Rocchi (olasz)
MU: Kuszczak - Rafael, Smalling, Vidics, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson (Chicharito, 77.) - Nani, Macheda, Pak (Obertan, 71.).
Bursaspor: Ivankov - Tandogan (Keceli, 71.), Erdogan, Sztyepanov (I. Öztürk, 46.), Wederson - Sen, Svensson, Ergic, Ipek, Insúa - Yildirim (Bahadir, 46.).
gól: Nani (8.)

A ManUnited portugál balszélsője, Nani nyolc percet adott a drukkereknek arra, hogy kibeszéljék a Rooney-sztorit, ennyi idő elteltével ugyanis vezetést szerzett a hazai csapatnak, mégpedig egy óriási góllal: 24 méterről, ballal nagyon bevágta a kapu jobb oldalába (1-0).

Nani bombagólja:


A csoport állása:

1. Manchester United 7 pont
2. Glasgow Rangers 5
3. Valencia 4
4. Bursaspor 0

D csoport:
FC Barcelona (spanyol) - FC Köbenhavn (dán) 2-0 (1-0)
v.: Stéphane Lannoy (francia)
Barcelona: Pinto - Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Mascherano - Busquets, Maxwell (Pedro, 73.) - Messi, Iniesta (Keita, 90.) - Villa (Xavi, 73.).
Köbenhavn: Wiland - Pospech, Jörgensen, Antonsson, Wendt (Larsson, 89.) - Vingaard (Bolanos, 62.), Kvist, Claudemir, Grönkjaer - Santin (Zohore, 74.) - N'Doye.

Lionel Messi először távoli bomba-, majd közeli ziccergólt szerzett a dán csapat ellen.

Íme a Messi-dupla:


Panathinaikosz (görög) - Rubin Kazany (orosz) 0-0
v.: Manuel Gräfe (német)
Panathinaikosz: Corvasz - Vintra, Boumsong, Sarriegi, Szpiropulosz - Kacouranisz (Hrisztodulopulosz, 62.), Simao - Marinosz (Mavriasz, 78.), Karagunisz (Plessis, 61.), Luís García - Cissé.
Rubin Kazany: Rizsikov - Kalesin, Bocchetti, César Navas, Ansaldi - Noboa, Natcho - Kaszajev (Bisztrov, 86.), Rjazancev - Gökdeniz Karadeniz (Martins, 66.) - Kornyilenko (Sibaya, 91.).

A csoport állása:
1. FC Barcelona 7 pont
2. FC Köbenhavn 6
3. Rubin Kazany 2
4. Panathinaikosz 1