Vágólapra másolva!
A Guardian című lap szerint Wayne Rooney egyre inkább hajlik rá, hogy a Manchester Unitedből a városi rivális Citybe igazoljon.

Rooney hétfőn közölte a Manchester United vezetőivel, hogy nem akarja meghosszabbítani 2012-ben lejáró szerződését. A hivatalban lévő Év futballistája aztán rátett egy lapáttal: közölte, kész Anglia leggazdagabb klubjához, a Manchester Cityhez igazolni.

"Bár az elmúlt napokban úgy tűnt, Rooney Spanyolországba szerződhet, a csatár a csapattársainak elmondta: sokkal reálisabb célpont a City" - írja a Guardian. Az elmúlt napokban többnyire a Rooney-Real Madrid kapcsolatról cikkeztek a lapok, ám José Mourinho kijelentette: "Nem hiszem, hogy elhagyná a Unitedet, szerintem Alex Ferguson meggyőzi a maradásról."

Rooney viszonya alaposan megromlott Ferguson edzővel, amit a City igyekszik maximálisan kihasználni. Brian Marwood, a City egyik ügyintézője régóta kapcsolatban áll Paul Stretforddal, Rooney tanácsadójával, miután korábban együtt dolgoztak a játékos egyik szponzoránál.

Ugyancsak kapcsolatba hozták Rooney-t a Chelsea-vel, Carlo Ancelotti, a londoniak edzője azonban nem éli bele magát a nagy üzletbe: "Meg kell várni, míg eldől, hogy Rooney valóban el akarja-e hagyni a Unitedet. Aztán ki kell derülnie, hogy a Manchester valóban el akarja-e adni. Végül ha Rooney kikerül a piacra, számos csapat érdeklődik majd iránta, nem csak a Chelsea."

A Manchester United annyiban kényszerhelyzetben van, hogy ha Rooney nem akarja meghosszabbítani a szerződését, nem kérhet érte pénzt. Ám miután a mintegy 57 millió eurót érő játékos szerződése 2012 nyaráig szól, ő sem teheti meg, hogy a ManUnitednél jegeljék. Ugyanakkor ha a Rooney és Ferguson közti konfliktust nem lehet megoldani, a MU anyagilag jobban jár, ha már januárban eladja a támadót, mintha vár a szezon végéig.

Rooney kapcsolata azután romlott meg Alex Fergusonnal, miután kiderült: az angol válogatott csatár prostituálttal csalta várandós feleségét.