Vágólapra másolva!
Wayne Rooney el akarja hagyni a Manchester Unitedet, jelentette be kedden délután Sir Alex Ferguson, a labdarúgócsapat vezetőedzője. A szakvezető sokkról és csalódottságról beszélt, de elárulta, a kiskapu még nyitva áll, ha a válogatott csatár megmásítaná szándékát.

"Mi is ugyanúgy meg vagyunk zavarodva, mint bárki más, és nem értjük, miért akar elmenni tőlünk" - közölte Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának szakvezetője kedden, amikor sajtókonferencián értékelte az elmúlt napok történéseit.

Ferguson a sokk és a csalódottság szavakat emlegette Rooney távozásával kapcsolatban, de kijelentette, az ajtó még nyitva áll, ha a támadó meggondolná magát.

A válogatott csatár távozási szándékáról napok óta cikkeznek, ám a klub hétfőn még képtelenségnek tartotta, hogy eladja egyik kirakatemberét.

Rooney kapcsolata azután romlott meg Alex Fergusonnal, miután kiderült: az angol válogatott csatár prostituálttal csalta várandós feleségét. A csatár januárban találhat új csapatot magának, mintegy 57 millió eurót érő játékos szerződése 2012 nyaráig szól. Sajtóinformációk szerint Rooneyt a Chelsea, a Manchester City, a Real Madrid és a Barcelona is leigazolná.

A támadó szerdán bokasérülés miatt nem szerepelhet a török Bursaspor elleni hazai Bajnokok Ligája-összecsapáson.