Vágólapra másolva!
Várhatóan az olasz fociválogatott kapja a szerbek ellen kedden este félbeszakadt Eb-selejtező három pontját, 3-0-ás gólkülönbséggel, mivel egyértelműen a vendéghuligánok okozták a rendbontást. A szerbek végig verekedték a napot, a himnuszok alatt albán zászlót égettek, és saját csapatbuszukat is megdobálták, minek következtében megsérült a válogatott első számú kapusa.

Hasonló eset történt a 2007-es svéd-dán találkozón, akkor a svédek kapták a három pontot.

A genovai meccs 35 perces késéssel kezdődött el, később pedig az újabb botrány miatt - a szerbek pirotechnikai eszközöket és különféle tárgyakat dobáltak a játéktérre - a hatodik percben a skót Craig Thomson lefújta a meccset.

A huligánok napközben és a lefújt mérkőzést követően is összecsaptak a rendőrökkel, összesen tizenhét személyt tartóztattak le. A himnuszok meghallgatása sem sikerült kulturáltan, a szerbek egy albán zászlót elégettek.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint még a meccs előtt a megvadult szerb szimpatizánsok petárdákat dobáltak a csapatbuszra, az elsőszámú kapus, Vladimir Stojkovic megsérült, és a helyi kórházba szállították. Helyette Zeljko Brkic kezdett a vendégek kapujában, ám kis híján őt is megdobták a pályán.

Forrás: MTI

Tomislav Karadzic, a Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke kiemelte: a huligánokat minden bizonnyal Belgrádból irányítják, és a háttérben a Crvena zvezda, valamint az ősi rivális Partizan Beograd táborainak rivalizálásáról van szó. A szerb drukkerek amiatt is tomboltak, hogy a kedvencek pénteken, otthon kaptak ki 3-1-re az esélytelenebb észtektől.

A mérkőzés biztonságáért felelős igazgató, Roberto Massucci felháborodva közölte, hogy a szerb szövetség és a szerb rendőrség előzetesen nem figyelmeztette az olasz kollégákat a várható veszélyre.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=NPWC9nVIX4UZi5Gf


"Ilyen veszélyes szurkolóknak nem lett volna szabad megérkezniük Genovába" - közölte Massucci.