Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szövetségi kapitány is kötelezőnek tekinti San Marino legyőzését a magyar labdarúgó-válogatott számára a pénteki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, melynek teljes bevételét az iszapkatasztrófa károsultjainak ajánlja fel a magyar szövetség.

"Picit más rendszerben lépünk majd pályára, mint az előző mérkőzéseken, hiszen ezúttal támadóbb szellemű futballt szeretnénk bemutatni - mondta a szakvezető a Telkiben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. "Annak ellenére, hogy kötelező a győzelem, azt is sikernek könyvelném el, ha nehezen nyerne a csapat, s amennyiben így történne, akkor sem veszítene presztízséből az együttes".

Egervári arról is beszámolt, hogy a keretben nincs sérült, mivel az orvosi stábnak sikerült Juhász Roland krónikus, három hete húzódó ülőideg problémáját rendbe tennie. "Ritkán van ilyen, hogy mi vagyunk a favoritok, de érvényesíteni kell a nagyobb játéktudásunkat, még ha igazi catenaccióval találkozunk is. Pihentetést nem igazán tervezünk akkor sem, ha esetleg már a félidőre sikerülne tetemesebb előnyt szerezni" - mondta Egervári, aki kicsit előre is tekintve, a keddi, finnországi meccsel kapcsolatban megjegyezte, a finn futballkultúra a magyarnál előrébb tart, amit jelez, hogy az északi csapat a harmadik kalapban szerepelt a sorsoláskor, illetve Hollandiában is csak 2-1-re kapott ki. Éppen ezért az ottani sikert bravúrnak értékelné a szövetségi kapitány, és bár egy döntetlennel is elégedett lenne, azért azt megjegyezte, hogy mindettől függetlenül győzelemért utaznak majd Helsinkibe. A német bajnokságban hibátlan mérleggel listavezető Mainz magyar csatárát, Szalai Ádámot nem zavarja a teher, hogy a szurkolók tőle várják a gólokat, mert mint mondta, mindig is arra vágyott, hogy elvárás legyen vele szemben, mert ez motiválja őt.

"Még a legkönnyebbnek tűnő ellenfél legyőzése sem egyszerű feladat jelenleg a magyar válogatottnak, így kizárólag a három pont megszerzése a fontos. Nem feltétlen a gólszerzés a lényeg számomra. Akkor leszek elégedett magammal, ha azzal az érzéssel jövök le a pályáról, hogy jó játékkal segítettem győzelemhez a csapatot" - fogalmazott Szalai.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nemcsak a teljes bevétel felajánlásával segíti az iszapkatasztrófa károsultjait, hanem a Puskás Ferenc Stadion bejáratainál adománygyűjtő urnákat helyeztet el, s az ezekben összegyűlő pénzt szintén eljuttatja a rászorulóknak.