Vágólapra másolva!
A Liverpool FC távozó tulajdonosai a bíróságon próbálják megakadályozni az adósságban úszó futballklub eladását, amelyről a fejük fölött döntött az egyesület igazgatótanácsa. Miután a klubnak október 15-ig kell visszafizetnie tetemes adósságait, a gyorsított eljárás már pénteken elkezdődhet.

A Liverpool FC pénteken, a klub honlapján jelentette be, hogy a vezetőség elfogadta az amerikai baseball-ligában szereplő Boston Red Sox csapatát is tulajdonló New England Sports Ventures (NESV) vételi ajánlatát. A klub jelenlegi tulajdonosai, a szintén amerikai Tom Hicks és George Gillett ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy az üzlet meghiúsuljon, ők ugyanis keveslik az igazgatótanács által elfogadott 300 millió fontos vételárat. A szurkolók körében közutálatnak örvendő tulajdonosok szempontjából mindez érthető, hiszen így a nagy részét elbukják annak a 144 millió fontnak, amelyet a klub 2007-es megvásárlása óta invesztáltak a csapatba.

Hicksék először az igazgatótanács két tagjának eltávolításával próbálták megakadályozni a klub eladását (helyükre a saját embereiket akarták ültetni), majd a bírósághoz fordultak. A Liverpool elnöke, Martin Broughton magabiztosan várja az eljárást, szerinte dokumentumokkal tudja alátámasztani, hogy Hickséknek nincs joguk személyi változtatásokhoz az igazgatótanácsban, következésképpen a klub eladása is szabályosan történt.

A Liverpoolt ugyanakkor nagyon szorítja az idő, hiszen október 15-ig kell kifizetnie a Royal Bank of Scotland és a Wachovia pénzintézetekkel szemben fennálló mintegy 280 millió fontos tartozást - amit a liverpooliak reményei szerint már az új tulajdonosok fognak megtenni. A bírósági meghallgatások ezért valószínűleg már pénteken megkezdődnek, konkrét fejlemények pedig a jövő héten várhatók.