Vágólapra másolva!
Hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában a San Marino és a Finnország elleni Eb-selejtezőkre készülő labdarúgó-válogatott stábja és játékosai megbeszélték Huszti Szabolcs nagy vihart kavart levelének a tartalmát. Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a válogatottságot lemondó játékos véleményének nincsen valóságalapja.

Az MLSZ holnapja hétfő délután élő videofelvételen közvetítette Egervári Sándor nyilatkozatát, amelyben a szövetségi kapitány beszámolt a telki edzőközpontban tartott megbeszélésről, amelyen a keret tagjai, illetve a válogatott szakmai stábja megbeszélte Huszti Szabolcs levelét (a szélső szeptember kilencedikén nyilvánosságra hozott közleményében megindokolta, hogy miért mondta le a válogatottságot, és keményen kritizálta a magyar csapat körüli állapotokat és a futballvezetést).

Egervári szerint a nyitott, őszinte beszélgetés során megbeszélték a Huszti által felvetetteket, és "tényekkel alátámasztva megválaszolták a feltételezéseken alapuló vádakat", amelyeket a tréner nem létező problémáknak tart.

"Tisztáztuk a játékosokkal, hogy nincsen szó olyan problémákról, amelyeket Szabolcs felvetett" - mondta a kapitány, majd hozzátette: a csapat egységes, és a háromnegyed órás beszélgetés során minden problémáról szót ejtettek, s a végén "tiszta szemű embereket" látott.

Telkiben az [origo]-nak megerősítette Egervári Sándor, hogy hétfőn sikerült végleg pontot tenni a Huszti-ügy végére. "Minden felmerülő, leírt feltételezésre megkapták a játékosok a választ. A feltételezések nem tényeken alapultak." Kérdésünkre, hogy a megbeszélésen kik kértek szót, a szakember azt válaszolta: "Az ügyben megszólaltak a kollégáim, és mások mellett Gera Zoli is beszélt."

A megbeszélésen - információnk szerint - a válogatott szakmai stábja mellett Csányi Sándor MLSZ-elnök is jelen volt.

Az edzőközpontban Gera Zoltán ("ugyanazt gondolom, amit eddig is mondtam"), Király Gábor ("csak a játékra koncentrálok") és Szalai Ádám ("mindent megbeszéltünk") sem akart bővebben nyilatkozni a Huszti-ügy miatt összehívott találkozóról, ám az [origo] tudósítója azt látta, hogy nyoma sincsen rossz hangulatnak. Sőt a legvidámabbnak Juhász Roland tűnt, aki pedig korábban azt mondta, hogy mindenben egyetért Husztival, ráadásul vasárnap klubcsapatával, az Anderlechttel 5-1-re kikapott a nagy rivális Standard Liége-től. Igaz, hétfőn délután a Hivatásos Labdarúgók Szervezete ugyanitt, azaz Telkiben őt választotta az huszonegyedik század első évtizedének a legjobb magyar labdarúgójává (némi meglepetésre a voksoláson megelőzte Gera Zoltánt).

A magyar válogatott pénteken, 19 órakor a Puskás-stadionban San Marinót fogadja, majd jövő kedden Finnországban lép pályára.