Vágólapra másolva!
Eldőlt a hetek óta vitatott kérdés: Michael Ballack marad a német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya - jelentette szerdán reggel a Deustchlandfunk rádióállomás. A középpályásnak ugyanakkor harcolnia kell a helyéért a nyáron a Realhoz igazolt Khedirával.

Joachim Löw szövetségi kapitány a nap folyamán megerősítette a hírt: "Övé marad a karszalag, de egyelőre nincs olyan fizikális állapotban, hogy a segítségünkre legyen."

Mindazonáltal a pénteki, Belgium elleni Eb-selejtezőn nem ő, hanem Philipp Lahm viseli majd a karszalagot. Ennek oka az, hogy Ballack kondíciója és formája - a májusban az angol kupadöntőn elszenvedett súlyos sérülés következtében - még nem a régi, emiatt valószínűleg nem is lép majd pályára a sorozat nyitányán.

Ballack azonban nem pihenhet a babérjain. A DLF értesülése szerint a futballistának meg kell küzdenie a válogatottbeli helyéért, amelyre igényt formál a nemrég a Real Madridhoz igazolt Khedira is. Az apai ágon tunéziai származású játékos a rádióban elmondta: a futball "nem kívánsághangverseny, itt minden nap megmérettetik az ember. Az, aki önelégültté válik, és egy fokozattal visszakapcsol, megtette az első lépést a rossz irányba".

Löw kapitány a hírek szerint döntött a kapuskérdésben is: a vb-n nagyszerű formát mutató Neuer viseli az egyes számú mezt pénteken.