Vágólapra másolva!
Új többségi tulajdonosa lesz a Diósgyőr FC Kft-nek, adta hírül a miskolci önkörmányzat közleménye alapján a klub honlapja. Eszerint az ország egyik leggazdagabb emberéhez, Leisztinger Tamáshoz köthető Arago Zrt. legkésőbb szeptember 15-ig aláírja a szerződést a jelenlegi tulajdonos DSM Kft.-vel és a város önkormányzatával.

Megmenekülhet a csődtől a Diósgyőr focicsapata: az Arago Zrt. képviselői, Miskolc Megyei Jogú Város, valamint a DSM Kft. képviselői aláírták a Diósgyőr FC Kft.-ben tőkeemeléssel történő többségi üzletrész-szerzésre vonatkozó megállapodást - olvasható a közleményében.

"A szerződő felek írásban is megerősítették szándékukat, hogy a diósgyőri futballcsapat és utánpótlása fejlesztése érdekében a DSM Nonprofit Kft. kizárólagos tulajdonában álló Diósgyőri Futball Club Kft.-ben az Arago Zrt. tulajdonában álló Borsodsport Invest Kft. 51,6 százalékos üzletrészt szerezzen."

Az üzlet előfeltétele, hogy Miskolc képviselő-testülete a megállapodásban szereplő feltételeket a szeptember 9-i közgyűlési ülésén jóváhagyja. A közlemény szerint a szerződéseket legkésőbb szeptember 15-ig nyilvánosan is aláírják, egyben ismertetik az új tulajdonos elképzeléseit. A befektető a végleges szerződések megkötéséig is részt vesz a cég irányításában.

A Magyarország egyik legpatinásabb klubjának számító Diósgyőr jelenleg a másodosztályban szerepel, Miskolc városától pedig Nagy Béla ügyvezető igazgató szerint csak havi nyolcmillió forintot kapott a csapat, ami hosszú távon nem lett volna elég a játékoskeret fenntartására.

A klub ráadásul jelentős adósságot halmozott fel, augusztus közepéig az sem volt biztos, hogy a DVTK elindul az NB II-ben, a játékosok ugyanis megelégelték, hogy hónapok óta nem kaptak fizetést, és kilátásba helyezték, hogy nem utaznak el a rákospalotai idénynyitóra, amelyen végül Giák kapus is mezőnyjátékosként lépett pályára.

Nagy Béla az [origo]-nak korábban úgy nyilatkozott, hogy a Diósgyőrnek mintegy 150 millió forint adóssága van. Az ügyvezető kedd délután úgy nyilatkozott lapunknak: "Nyilván ki akarnak fizetni mindenkit a leendő tulajdonosok, amiben a meglévő adósság törlesztése is benne van." Arról ugyanakkor nem adott információt Nagy Béla, hogy az Arago Zrt. mekkora költségvetéssel számol a klubnál.

A szerződéstervezet véglegesítése ezzel együtt csak formalitás az ügyvezető szerint: "Van egy-két dolog, amit még alá kell írnia az önkormányzatnak. Úgy gondolom, ezekben az években ez a diósgyőri labdarúgás egyetlen esélye a talpra állásra. De ebben nekem már nem lesz részem, az én szerepem néhány napon belül, a szerződés aláírásával megszűnik."