Vágólapra másolva!
Csalódást keltő teljesítménnyel mutatkozott be José Mourinho Real Madridja, amely a spanyol bajnokság nyitófordulójában gól nélküli döntetlent játszott Mallorcán. A spanyol lapok nem bántak kesztyűs kézzel a portugál sztáredzővel, ő azonban látott pozitívumokat a Real játékában. 

"Mourinho Realja elbotlott a premieren" (20minutos.es), "Csúnya kezdet" (Publico.es), "Mourinhóval unalmasabb lett a Real" (az Eurosport spanyol nyelvű oldala) - ilyen és ehhez hasonló címekkel tudósítottak a spanyol újságok a Real Madrid 2010/2011-es bemutatkozásáról, amelyet idén még a szokásosnál nagyobb várakozás előzött meg a portugál edzőzseni érkezése miatt.

A Real játéka a szakmai stáb és a játékoskeret nyári megújulása ellenére azonban cseppet sem volt lehengerlő, de még gördülékenynek sem lehetett nevezni, a csapat három-négy helyzetét pedig elpuskázták Higuainék.

A meccs után Mourinho a beszámolók szerint a rá jellemző szenvtelenséggel nyilatkozott, és bár elismerte, hogy messze vannak még a csúcsformájuktól, inkább azokról a dolgokról beszélt, amelyek tetszettek neki a Real játékában. "Pozitívum, hogy a védekezésünkkel semmi probléma nem volt" - idézte Mourinhót a Soccerway.com. "Szintén örömteli, hogy a második félidőben több helyzetet is kidolgoztunk, de az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett. Nem játszottunk jól, de így is eleget tettünk a győzelemért, csak kimaradtak a helyzetek."

A szurkolók ugyanakkor nem értenek egyet Mourinhóval, legalábbis a Marca internetes oldalán szavazók 72 százaléka azon az állásponton volt, hogy nem érdemelt győzelmet a Real.

Jorge Valdano sportigazgató szerint a körülmények is a Real ellen voltak, mert "nem kedvezett a csapatnak, hogy gyakran szólt a síp, sokszor állt a játék".

A csapatkapitány Iker Casillas elismerte, hogy még nem az igazi a Real, de megígérte a szurkolóknak, hogy lépésre lépésre javulni fognak.