Vágólapra másolva!
Bár a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozott és már kétgólos hátrányban volt, végül pontot szerzett a hazai pályán játszó Bolton a Birmingham City ellen az angol labdarúgó Premier League harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A házigazdáknál Jussi Jaaskelainen kapus a 37. percben a kiállítás sorsára jutott, miután arcon ütötte a vele összecsúszó Roger Johnsont. A Jaaskelainen helyére beálló, magyar válogatott kerettag Bogdán Ádám a vendégek második góljáról nem tehetett, 2-2-es állásnál viszont nagyot védett a 90. percben Jerome helyzeténél.

Bogdán a héten szerepelt először a Bolton nagycsapatában, amikor a Southampton elleni Ligakupa-meccsen több nagy védést bemutatva a mezőny egyik legjobbja volt, most pedig a Premier League-ben is debütált.

A meccs összefoglalója, Bogdán bravúrja 1.32-nél látható:


A Liverpool harmadik bajnokiján megszerezte első győzelmét, miután Fernando Torres góljával legyűrte az újonc West Bromot. Torres Kuyt visszatett labdáját vágta be 17 méterről, kapásból.

Torres gólja:


Meglepetésre a Manchester City kikapott Sunderlandben, méghozzá egy 94. percben megítélt büntető miatt, amelyet Darren Bent értékesített. A vasárnapi zárómeccsen az Európa Ligától búcsúzó Aston Villa Luke Young korai góljával nyert az Everton ellen, amely három forduló után mindössze egy ponttal áll, és így az elmúlt évtizedben a legrosszabb idénykezdetét produkálja.

Premier League, 3. forduló:
Bolton Wanderers - Birmingham City 2-2 (0-1)
gól: K. Davies (71., 11-esből), R. Blake (81.), illetve R. Johnson (4.), Gardner (51.)
kiállítva: Jaaskelainen (37., Bolton)

FC Liverpool - West Bromwich Albion 1-0 (0-0)
gól: Fernando Torres (65.)
kiállítva: J. Morrison (86., West Bromwich)

Sunderland - Manchester City 1-0 (0-0)
gól:
D. Bent (94., 11-esből)

Aston Villa - Everton 1-0 (1-0)
gól: L. Young (7.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 3 14-0 9 pont
2. Arsenal 3 9-2 7
3. Manchester United 3 8-2 7
4. Aston Villa 3 4-6 6
5. Bolton Wanderers 3 5-3 5
6. Birmingham City 3 6-5 5