Vágólapra másolva!
1989. augusztus 27-én szerezte első gólját a történelem egyik legeredményesebb kapusa, José Luis Chilavert. A paraguayi klasszis vb-selejtezőn vette be René Higuita kapuját.

Chilavert első találata nem akármilyen mérkőzésen született. Az 1990-es olaszországi világbajnokság kvalifikációja során Paraguay Kolumbiával és Ecuadorral került egy csoportba, a trió első mérkőzésén - egy héttel korábban - a kolumbiaiak 2-0-ra győztek Ecuador ellen, így adott volt a feladat a paraguayi tizenegy előtt.

Az asuncióni Defensores del Chaco-stadion közönsége az első játékrészben nem láthatott gólt, a két kapus, Chilavert és Higuita hiba nélkül látta el feladatát. A második félidő elején a hazaiak Buenaventura Ferreira révén vezetést szereztek, és amikor már az egész stadion a győzelmet ünnepelte, a vendégek Arnoldo Iguaran - egy héttel korábban a csatár lőtte a kolumbiaiak mindkét gólját Ecuador ellen - találatával egyenlítettek.


A hidegzuhany csak pár percig tartott, mert a chilei játékvezető, Silva Arce az utolsó pillanatban tizenegyest ítélt a hazaiak javára. A letett labda mögé Chilavert állt - akinek ez volt az első mérkőzése a válogatottban -, lövésével szemben Higuitának nem volt esélye. Paraguay ezzel a góllal 2-1-re nyert.

www.global-soccer.eu