Vágólapra másolva!
Athénban kellene Európa Liga-selejtezőt játszania csütörtök este a Dundee Unitednek, egyelőre azonban nem tudni, pontosan hol lesz a mérkőzés. Az AEK a Panioniosz pályáján fogadta volna a skót csapatot, de a Panio-drukkerek feldúlták az arénát, nehogy ott lépjen pályára az AEK.

Veszélybe került az AEK Athén-Dundee United EL-mérkőzés, miután a tervezett helyszínt, a Panioniosz stadionját utóbbi klub hívei átrendezték az éj leple alatt, írta a brit Guardian. Az AEK pályáján elromlott a locsolóberendezés, ezért játékra alkalmatlannak minősítették, még hétfőn.

A Panioniosz-drukkerek feltúrták a gyepszőnyeget, eltörték a kapufákat, felfordítva a pályára vitték a kispadot és a lelátón is tönkretettek néhány széket. Az AEK délután három óráig kapott határidőt az UEFA-tól, hogy helyrehozza a károkat, vagy találjon egy másik helyszínt, ahol a biztonsági előírásokat betartva megrendezi a mérkőzést.

Pillanatnyilag az Olimpiakosz-stadion tűnik lehetséges helyszínnek, ahová azonban elővigyázatosságból nem engednék be az AEK szurkolóit. A Dundee - melyet az első meccs egygólos veresége ellenére hatszáz drukker kísért Görögországba - máris panaszt tett az UEFA-nál a történtek miatt.

Forrás: AFP
A Panioniosz-szurkolók nem kímélték saját pályájukat