Vágólapra másolva!
A francia bajnokság harmadik fordulójában a Girondins Bordeaux végre megszerezte első győzelmét, ráadásul idegenben a Paris Saint-Germain ellen. A mérkőzésen azonban a csapat legnagyobb sztárjának tartott Yoann Gourcuff csak kispados volt - ami a francia lapok szerint a távozására utal.

Az AC Milantól tavaly nyáron 13,5 millió euróért megvett középpályás az előző szezonban nem futballozott olyan kiemelkedően, mint egy idénnyel korábban, amikor bajnoki címre vezette a Bordeaux-t, de így is a csapat egyik legjobb és legfontosabb játékosa volt. Az első két fordulóban értelemszerűen a kezdőcsapat tagja volt, ám a Girondins mindkét mérkőzést elveszítette, és a harmadik játéknapon a PSG ellen Gourcuff a kispadon találta magát. Mint kiderült, ennek nem csak a futballista gyengébb teljesítménye volt az oka: a bordeaux-iak szakvezetője, Jean Tigana a meccs után elmondta, hogy azért hagyta ki a középpályást, mert az egy nappal korábban az egyesület elnökével közölte: távozni szeretne a klubtól.

Tigana azt is elmondta, hogy ő egyáltalán nem tartóztatja Gourcuffot, amennyiben megfelelő ajánlat érkezik érte, de a helyzet megoldásának kulcsa nem az ő kezében van, és az átigazolási időszak végéig még sok minden történhet. A francia sajtó szerint a Gourcuff az Olympique Lyonba tart: a válogatott középpályás két jó barátja, Hugo Lloris és Jérémy Toulalan is ott futballozik, de ennél azért fontosabb, hogy a lyoniaknak jól jönne egy vérbeli karmester. A Canal Plus azt is tudni véli, hogy az OL 20 millió eurót kínál a játékosért, és a Bordeaux ennyiért valószínűleg el is engedi őt - a transzfer állítólag napokon belül megtörténhet.

További átigazolási hírek:

A Paris Saint-Germain középpályását, Stéphane Sessegnont a Tottenham Hotspur szemelte ki. A Juventus francia csatára, David Trézéguet iránt a Liverpool is érdeklődik. A Newcastle United 3,5 millió fontot fizetett a Twente védekező középpályásáért, Cheick Tiotéért. A Sevilla szerződést bontott uruguayi csatárával, Ernesto Javier Chevantónnal, aki alighanem a Leccébe igazol. A Schalke 04 az AS Roma brazil játékosával, Júlio Baptistával erősítene. A Manchester City paraguayi csatárát, Roque Santa Cruzt a Lazio vinné. A Mallorca a Szpartak Moszkva brazil csatárát, Wellitont szeretné kölcsönvenni. A Sevilla megegyezett a Valenciával a középhátvéd Alexis megszerzéséről.

www.global-soccer.eu