Vágólapra másolva!
Noha a REAC elleni idénynyitón kényszerűségből Giák kapus is mezőnyjátékosként lépett pályára, a futballisták pedig csütörtökön még sztrájkot fontolgattak, úgy tűnik, a következő heteket még biztosan átvészeli a diósgyőri futballcsapat. A hosszabb távú működés azonban továbbra sincs megoldva, a befektetőjelölt ugyanis nem akarja átvállalni a klub korábbi tartozásait az ügyvezető szerint.

A múlt héten még az sem volt biztos, hogy az előző idényben még élvonalbeli DVTK el fog indulni az NB II-ben, a játékosok ugyanis megelégelték, hogy hónapok óta nem kaptak fizetést, és kilátásba helyezték, hogy nem utaznak el hétvégén a rákospalotai idénynyitóra. Mint kiderült, a Diósgyőri FC Kft. júliusban nem kapta meg az esedékes támogatást Miskolc városától, amely arra hivatkozott, hogy a gazdasági társaság vezetősége nem számol el a korábban átutalt pénzzel.

Nagy Béla ügyvezető igazgatónak végül sikerült időben elszámolnia a városvezetéssel, a játékosoknak kifizették egyhavi bérüket, Nagy pedig a klub nevében kezességet vállat "a további elmaradás mielőbbi pótlására" is.

Az anyagi gondok azonban ezzel messze nincsenek megoldva, Nagy szerint a klub rendelkezésére álló, havi nyolcmillió forintból még a jelenlegi játékoskeretet is képtelenség fenntartani. A választék pedig már most sem túl széles, a REAC ellen vasárnap csak tizenkét mezőnyjátékos állt Benczés Miklós edző rendelkezésére, akinek sérülések miatt a kapus Giák Tamást is mezőnyjátékosként kellett becserélnie a hajrában, ám a DVTK ennek ellenére 2-2-es döntetlent ért el.

"Egy-két héten belül befektetőt, illetve szponzort kell találni, ellenkező esetben további karcsúsításra kerülhet sor" - nyilatkozta Nagy Béla a Minap.hu-nak.

Korábban Leisztinger Tamás, Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozójának cége, az elsősorban vagyonkezeléssel és ingatlanbefektetésekkel foglalkozó Arago Zrt. tett ajánlatot a klub megvásárlására. Nagy szerint a tárgyalások azért rekedtek meg, mert az üzletember nem akarja magára vállalni a tartozások rendezését is a futballcsapatot működtető kft. átvétele mellett.

"Mindig a vevő diktál! Ő dönt, mi legfeljebb várhatjuk, mint a messiást" - jelentette ki Nagy, aki korábban az [origo]-nak azt mondta, mintegy 150 millió forint adóssága van a Diósgyőrnek.