Vágólapra másolva!
A belgrádi Blic információja szerint a Szerb Labdarúgó Szövetség péntek délután meneszti Radomir Anticot, a válogatott szövetségi kapitányát, illetve Ratomir Dujkovicot, az U21-es együttes szövetségi edzőjét.

A napilap tudni véli, hogy a szerb szövetség péntek délután azért ül össze a belgrádi Hyatt Hotelben, hogy megvitassa az edzőkérdést, s menessze a labdarúgó-válogatott, illetve az U21-es csapat vezetőit.

Korábban a helyi sajtó már megszellőztette a hírt, hogy a nagyválogatottat irányító, s a világbajnokságra kijuttató Radomir Antic számára a szerdai, Görögország elleni hazai mérkőzés lehet az utolsó, amit kapitányként dirigál. Szerbia ráadásul 1-0-ra kikapott, azaz nagyon meg sem kell magyarázni, miért bontja fel a szövetség (FSS) a vb után meghosszabbított, s jelenleg 2011. november végéig érvényes megállapodást.

Antic egyébként is nehéz helyzetben van, hiszen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) négy tétmérkőzésről eltiltotta, mivel a világbajnokságon az Ausztrália elleni utolsó, 2-1-re elveszített csoportmérkőzés után spanyolul mondott néhány keresetlen szót Jorge Larrionda uruguayi játékvezetőnek. Így Antic a Feröer szigetek, Szlovénia, Olaszország és Észtország elleni Eb-selejtezőn nem ülhetne a kispadon.

Bár a csapat és a szurkolók kiálltak mellette, ez nem zavarja túlzottan a szövetség vezetőit, akik több trénert is kiszemeltek már. A korábban felmerült nevek - Sinisa Mihajlovic, Dusan Bajevic, Slavoljub Muslin, Ilija Petkovic, Lothar Matthäus - mellett a hírek szerint esélyes lehet a posztra a Ghánát vb-negyeddöntőbe vezető Milovan Rajevac, illetve a görög kispardól a közelmúltban távozó Otto Rehhagel is.

Ugyancsak távoznia kell minden bizonnyal az U21-es válogatott edzőjének, Ratomir Dujkovicnak, az ok itt kézenfekvőbb, a csapat gyengén teljesített az Eb-selejtezők során.