Vágólapra másolva!
Edző nélkül készül a Dinamo Zagreb labdarúgócsapata a bajnoki mérkőzésekre, illetve a Győr elleni Európa Liga-csatára, de Zoran Mamic, a klub sportigazgatója úgy véli, az erőviszonyokat figyelembe véve tréner nélkül is simán túl kell jutni a magyar együttesen. Közben a szurkolók bojkottra készülnek, és a vezetőség menesztését követelik. A vezetők válasza: inkább szurkoljanak!

Nem sokáig tűrte a Dinamo Zagreb botladozását a futballcsapat vezetősége, a Bajnokok Ligája selejtezőjéből történő kiesés mellett a Rijekától elszenvedett vereség, illetve a Varazdin ellen döntetlen után, mindössze hét meccset követően menesztette Velimir Zajecot, a csapat edzőjét.

Az elmúlt kilenc évben ez volt a 15. edzőváltás a Dinamóban, s bár egyelőre nincs új tréner, a sportigazgató, Zoran Mamic nem aggódik.

"Még nincsen meg Zajec utódja, de úgy gondolom, figyelembe véve az erősviszonyokat, a Győrt edző nélkül is le kell győznünk" - mondta, hozzátéve, külföldi edzőben gondolkodik egyértelműen.

"Három olyan jelöltem van, akik még sohasem dolgoztak a mi régiónkban. Ajánlottak nagyon jó, spanyolajkú trénert, de akkor nyelvi problémák merülnének fel. Horvátországba csak akkor jön nagynevű edző, ha megfizetik, márpedig mi első osztályú trénert keresünk."

A szurkolók közben bojkottra szólították fel a híveket, a cél nem más, mint eltávolítani a jelenlegi vezetőséget. Az akció elsősorban Mamic ellen irányul, ám ő nem kívánta kommentálni a szurkolók felhívását, azt mondta, inkább jöjjenek szurkolni.

A klubvezetés hatpontos kommünikével válaszolt, amelyben tételesen felsorolják a dicsőségeket. Ebben azt kérdezik gyakorlatilag a szurkolóktól, mit szeretnének még a zsinórban szerzett öt bajnoki arany, a begyűjthető 12 trófeából megnyert 10 cím, a négy szezonon át történő Európa Liga-szereplés mellett úgy, hogy játékosok tömkelegét (Modric, Eduardo, Corluka, Vukojevic, Kranjcar, Leko, stb...) adták a válogatottba is.

A Dinamo elmúlt kilenc évének edzői:
2001-02: Ilija Loncarevic
2002: Marijan Vlak
2002-03: Miroslav Blazevic
2003-04: Nikola Jurcevic
2004: Djuro Bago
2004: Nenad Gracan
2005: Ilija Loncarevic
2005: Zvjezdan Cvetkovic
2005-06: Josip Kuze
2006-08: Branko Ivankovic
2008: Zvonimir Soldo
2008: Branko Ivankovic
2008-09: Marijan Vlak
2009-10: Krunoslav Jurcic
2010: Velimir Zajec