Vágólapra másolva!
Gera Zoltán lesz a magyar labdarúgó-válogatott új csapatkapitánya, miután Egervári Sándor szövetségi kapitány a kedd délelőtti, londoni edzést követően a legrutinosabb játékosokkal egyeztetett a kérdésről.

A szerdai, angolok elleni barátságos mérkőzés előtt a 60 éves szakember a Watford edzőközpontjában tartott tréninget, az 50 perces gyakorláson elsősorban a taktikai elemek begyakorlására helyezte a hangsúlyt. A tréningen már részt vett Priskin Tamás is, aki a hétfői gyakorlást egy kisebb bokasérülés miatt kihagyta.

Egervári Sándor hétfőn azt mondta: "Én általában a rutinos játékosokból összeállítok egy bizottságot, ha úgy tetszik, egy amolyan vének tanácsát, akikkel leülünk, és közösen döntünk. A magam részéről Gera Zoltánt fogom javasolni." Gera Erwin Koemannál is volt csapatkapitány, ám később Juhász Roland kapta meg a karszalagot.

A csapat rutinosabb tagjai kedden Gerát választották csapatkapitánynak, Juhász a helyettese lesz.

A válogatott kerete:
kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Sunderland AFC)
védők: Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (R.S.C. Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (FC Sion), Laczkó Zsolt (DVSC)
középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton FC), Tóth Balázs (K.R.C. Genk)
Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Huszti Szabolcs (FC Zenit), Koman Vladimir (Sampdoria)
támadók: Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Rudolf Gergely (Genoa CFC), Priskin Tamás (Ipswich Town).

A magyar válogatott kedden este már a Wembley-stadionban edz, előtte a szövetségi kapitány sajtótájékoztatót tart.