Vágólapra másolva!
Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitány nem a legszerencsésebb előjelekkel készülhet a magyarok elleni szerdai barátságos találkozóra. Lemondott válogatottság, egy meglepő gyógyulás és egy elmaradt kézfogás rombolja az olasz tréner tekintélyét.

A vasárnap délutáni Chelsea-Manchester United angol szuperkupa-mérkőzésen kellemetlen közjátékok színezték a felkészülést, írja a Yahoo Sport.com. Capello úgy tudta, hogy Michael Carrick kisebb sérülése miatt nem fog pályára lépni, pénteken ugyanis Alex Ferguson, a United menedzsere kihagyta őt az előzetes összeállításból, jelezve, hogy a válogatottnál se vegyék számításba. A kapitány így nem is hívta meg, szombaton viszont Carrick már edzett, vasárnap pedig, a szövetségi kapitány megrökönyödésére pályára is lépett.

A meccs után Capello láthatóan próbálta felelősségre vonni a játékost, helyette azonban Ferguson magyarázkodott a sajtó előtt. "Bocsánatot kell kérjek, mert pénteken valóban úgy tűnt, hogy Carrick nem fog tudni játszani. Másnap viszont edzésre jelentkezett, és azt mondta, hogy jól van, és szeretne játszani" - idézi Fergusont a Sun internetes kiadása.

És könnyen lehet, hogy itt nem ér véget a válogatott leépülése. Az éremátadásra a királyi páholyba felvonulva Ashley Cole, a Chelsea válogatott balhátvédje látványosan semmibe vette Capello felé nyújtott kezét. A Chelsea munkatársai szerint Cole viselkedése nem volt szándékos, hiszen nincs is rá oka, miután rá a vb-kudarc után is számít rá a kapitány.

Mindez azt követően történt, hogy a szombati kerethirdetés után két meghívott is lemondta a válogatottságot. A negyvenegyszeres válogatott kapus, Paul Robinson arra hivatkozott, hogy 30 évesen már nem akar harmadik számú kapusként várni két fiatalabb társa, Ben Foster és Joe Hart mögött a sorára.

Capello: Miért nem tudtál felhívni?

Az ugyancsak 30 éves Wes Brown a vasárnapi angol szuperkupa-mérkőzés után személyesen mondta el Capellónak, hogy "nehéz szívvel bár", de lemond a szereplésről. A huszonháromszoros válogatott védő először 1999-ben éppen Magyarország ellen mutatkozott be a válogatottban, utoljára pedig márciusban, az Egyiptom elleni vb-felkészülési találkozón léphetett pályára.