Vágólapra másolva!
A Werder Bremen ellen tíz perc alatt mesterhármast szerző Gera Zoltán a blogjában elárulta, hogy törött kislábujjal vitte véghez a bravúrt. Ráadásul nem kis gólokat rúgott a magyar támadó.

Gera Zoltán a Pepsifoci.hu weboldalon vezetett blogjában számolt be a szombati esti Fulham - Werder Bremen felkészülési találkozó részleteiről. A magyar válogatott támadója itt árulta el, hogy törött kislábujjal lépett pályára, és rúgott három gólt a német csapatnak.

"A múlt heti edzőmeccsen megsérültem, méghozzá eléggé kellemetlenül. Egy ütközés során eltört a kislábujjam, ami ugyan apróságnak tűnik, de iszonyatosan megnehezíti a mozgást" - írja Gera a blogbejegyzésben. A mérkőzés előtt speciális rögzítést kapott a sérült testrészre, és kitapasztalta, hogy ha jól bemelegít, akkor nem érez fájdalmat.

Gera végül a 61. percben lépett pályára és négy perccel később máris eredményes volt: ballal 22 méterről bombázott a Werder kapujába. Mindössze hat perc telt el, amikor egy fejessel is bevette Tim Wiese kapuját. Majd a 76. percben jött a hab a tortán, amikor is egy, a kapusról kipattanó labdát jó negyven méterről emelt vissza az üres kapuba. Ez volt Gera első mesterhármasa Angliában, és, mint írja, jót tett ez a siker az önbizalmának a szerdai angol-magyar válogatott meccs előtt.