Vágólapra másolva!
Az Olympique Marseille az előző idényben hosszú várakozás után nyert ismét bajnokságot, de a klub a nyáron meglepően visszafogott volt a játékospiacon. Ez azonban változhat, ha Didier Dechamps vezetőedző tartja magát a szezon rajtja előtt tett kijelentéséhez, miszerint hamarosan egy csatár érkezik.

Az OM eddigi egyetlen komoly szerzeménye a spanyol Osasuna jobbhátvédje, César Azpilicueta, akiért hétmillió eurót fizettek. A védő tehát nem volt olcsó, és Deschamps egészen mostanáig hangsúlyozta, hogy a klubnak nincsenek meg az anyagi forrásai ahhoz, hogy tovább erősítsen. A jelek szerint a helyzet időközben megváltozott, mert a hét közepén a France Footballnak adott nyilatkozatában az edző elárulta: immár megvan a pénz ahhoz, hogy vegyenek egy csatárt. Sőt, Deschamps elmondta, hogy már meg is állapodtak kiszemeltjükkel, és csak a másik klubbal kell megegyezniük ahhoz, hogy a transzfer megvalósuljon.

A szakember azt viszont nem árulta el, hogy kiről van szó, csak annyit mondott, hogy szerinte pletykaszinten korábban már említették az illetőt. Ez persze nem sok információ, hiszen a nyáron rengeteg csatárt szóba hoztak a Marseille-jel, de a francia La Provence szerint a megoldás a Fiorentina támadója, Alberto Gilardino lehet, akinek vételára 15 millió euró körül mozog. Más lapértesülések viszont tudni vélik, hogy a Toulouse francia válogatott csatára, André-Pierre Gignac érkezhet a Vélodrome stadionba, aki Gilardinónál lényegesen olcsóbb lenne.

További átigazolási hírek

A West Ham United leigazolta a dán Midtjylland új-zélandi védőjét, Winston Reidet. Az Olympique Marseille ghánai középpályása, André Ayew három évvel meghosszabbította szerződését. A Tottenham Hotspur mexikói támadóját, Giovani dos Santost az AC Milannal hozták kapcsolatba. A Werder Bremen középpályását, Peter Niemeyert a Celtic szemelte ki. Az Alkmaar belga csatára, Mousse Dembélé a Birmingham Cityben folytathatja pályafutását. A Villarreal középpályása, Bruno Soriano 2016-ig marad a klubnál. Az Olympique Marseille támadója, Hatem ben Arfa iránt a Benfica érdeklődik.

www.global-soccer.eu