Vágólapra másolva!
A Manchester United nyerte az angol labdarúgó Szuperkupát, a Community Shieldet, miután vasárnap 3-1-re verte a bajnok Chelsea-t a londoni Wembley-stadionban.

A Ligakupa-győztes MU kezdeményezett többet, és Valencia a 41. percben kihasznált egy védelmi hibát. A folytatásban változatlanul kevés helyzete volt a FA-kupát is begyűjtő Chelsea-nek, így a rivális - Hernandez extrém góljával - növelte előnyét, majd Kalou ugyan szépített, ám Berbatov egy szép átemeléssel a 92. percben beállította a végeredményt.

A szigetországi futballszezon nyitányát 84 623-an tekintették meg a helyszínen. Jövő szerdán az angol-magyar barátságos mérkőzést rendezik a Wembley-ben.

Forrás: AFP
A Charity Shield presztízséről mindent elmond a manchesteriek visszafogott ünneplése

A Community Shield keretein belül négy éven belül harmadszorra csapott össze ez a két együttes: 2007-ben a manchesteriek, tavaly pedig a londoniak nyertek büntetőpárbaj után.

Eredmény:
Manchester United - Chelsea 3-1 (1-0)
Chelsea: Hilário - Ferreira (Bruma, 79.), Ivanovic, Terry, A. Cole (Zsirkov, 79.) - Essien, Lampard, Mikel (Drogba, 60.) - Kalou, Anelka (Sturridge, 60.), Malouda (Benajun, 73.)
MU: Van der Sar - O'Shea, Evans, Vidic, Fábio (Smalling, 72.) - Valencia, Scholes (Fletcher, 79.), Carrick (Giggs, 79.), Park (Nani, 46.) - Rooney (Hernandez, 46.) - Owen (Berbatov, 46.)
gól: Valencia (41.), Hernandez (76.), Berbatov (92.), illetve Kalou (83.)

A meccs összefoglalója: