Vágólapra másolva!
Fiatal játékosoknak szavaz bizalmat Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyarok elleni barátságos mérkőzésen, a pályafutását a másodosztályban folytató David James kapus már nem tagja a keretnek.

Brit napilapok csütörtökön nagy terjedelemben foglalkoztak a dél-afrikai világbajnokságról csalódást keltő eredménnyel távozó válogatottal, amely most a szurkolók reményei szerint "új rajtot vesz".

Fabio Capello a 40 éves James helyett várhatóan a Birmingham City 27 éves játékosát, Ben Fostert állítja a kapuba. Az olasz edző az Arsenal fiataljaira is számít, szerdán minden valószínűség szerint pályára lép Jack Wilshere és Kieran Gibbs, és lehetőséget kaphat a világbajnoki keretből jó formája ellenére kimaradt klubtársuk, Theo Walcott is.

Capello együttesében várhatóan Michael Dawson, a Tottenham védője és Gabriel Agbonlahor, az Aston Villa csatára is játéklehetőséget kap. A Manchester Cityből Adam Johnsont várják a keretbe, amelynek nagy eséllyel a Gera Zoltán egyesületével, a Fulhammel kiváló idényt zárt Bobby Zamora is tagja lesz.

A hiányzók között szerepel Emile Heskey, aki bejelentette a válogatottból való visszavonulását, és lapértesülések szerint Jamie Carragher és a Tottenham játékosa, Ledley King sem lép pályára.

Bár a szerdai barátságos mérkőzés előtt az angol válogatottnak kevés ideje jut a felkészülésre, Capello állítólag nagy örömmel ad lehetőséget a fiataloknak. Az egyöntetű véleményt, miszerint új arcok is feltűnhetnek a nemzeti csapatban, az is megerősítette, hogy Wilshere és Gibbs kimaradt az U21-es csapatból, amely augusztus 10-én, Bristolban Üzbegisztán ellen lép pályára.

A Wembley Stadionban rendezendő mérkőzésre egyelőre lassan fogynak a jegyek, az angol szövetség (FA) 25 ezer üres helyre számít a 90 ezres stadionban. Az angol szurkolók a csúfos világbajnoki szereplés után jó eredményt várnak a válogatottól, Capello nem hibázhat - hívták fel a figyelmet a lapok.