Társoldalunk:

Henry két gólpasszal kezdett az MLS-ben

2010.08.01. 12:39

Thierry Henry bemutatkozott az Egyesült Államok futballbajnokságában, az MLS-ben, s az FC Barcelonától érkezett csatár két gólpasszal tette le névjegyét debütálásán a New York Red Bulls klubszíneiben.

A francia válogatottban 123-szor fellépett, s 51 góljával csúcstartó Henry új együttesével 2-2-re végzett a Houston Dynamo vendégeként.

Henry passzait mindkétszer Juan Pablo Angel váltotta gólra, a Red Bulls kétszer is vezetett, de a Houston mindkétszer egyenlített, másodjára a 90. percben Brian Mullan révén. A New York-i gárdának negyedik MLS-meccsén ez volt a harmadik döntetlenje, s pillanatnyilag a második a Keleti főcsoportban.

A 32 éves Henry szombaton megerősítette, hogy végleg lemondott a válogatottságról, s akkor sem tér vissza a Kékek kötelékeibe, ha erre korábbi csapattársa, a jelenleg szövetségi kapitányként dolgozó Laurent Blanc kéri.

A meccs összefoglalója:


A kiváló csatár a nemzeti együttestől való visszavonulását a nyári, dél-afrikai világbajnokságot követően jelentette be, miután a Raymond Domenech vezette alakulat már a csoportkörben búcsúra kényszerült.

KAPCSOLÓDÓ CIKK