Vágólapra másolva!
Gera Zoltán főszerepet vállalt a Fulham Hamburg elleni 2-1-es győzelmében, amely Európa Liga-döntőt ért az angol csapat számára. A győztes gólt szerzett magyar játékos élete eddigi legfontosabb találatáról beszélt. A meccs után Gera gondolt a magyar szurkolókra is: egy útjába eső kamerába boldogan kiabálta bele, hogy "Szevasztok, magyarok!".

Nehéz helyzetbe került a Fulham a Hamburg elleni Európa Liga-elődöntő visszavágójának első félidejében, a vendégek ugyanis egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. A 0-0-s első meccs miatt ez azt jelentette, hogy a Fulhamnek két gólt szereznie a fináléhoz, a második félidőben előbb Simon Davies egyenlített, majd Gera Zoltán megszerezte a győztes találatot.

"Ez volt életem eddigi legfontosabb gólja, nagyon-nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta Gera a lefújást követően. "Hihetetlen dolgot vittünk véghez, jól játszottunk, minden egyes játékos odatette magát, alig hiszem el, hogy döntőt játszhatunk. Most élvezem a pillanatot, aztán készülhetünk a finálé megnyerésére. Úgy gondolom, jól játszottunk az első félidőben, volt néhány jó lehetőségünk, de Petric fantasztikus szabadrúgásgólt szerzett. Az első játékrész után átbeszéltük, mi történt és hogy mit kell csinálnunk a másodikban, megmutattuk, hogy tudunk váltani. Megérdemeltük a továbbjutást."

"Az Atlético kicsit más játékot játszik, mint az angol csapatok, újabb kemény csapat vár ránk. De kemény volt a Hamburg, a Juventus és a Wolfsburg is, úgyhogy meglátjuk. Egyelőre még fel sem fogtuk igazán, mit értünk el ma, talán a következő években értjük meg teljesen. Most annyit tudok mondani, hogy a szurkolókkal együtt nagyon boldog vagyok, ez a döntő igazi csapatteljesítmény, amelyért mindenkit dicséret illet, arra pedig nem is találok szavakat, hogy menedzserünk mennyire nagyszerű."

Elégedett volt az egyenlítő gól szerzője, Davies is. "Hodgson azt mondta a félidőben, semmi gond, játsszátok tovább a játékotokat és meglesz a jutalma" - emlékezett Davies. "Megcsináltuk és most alig látunk a boldogságtól. Mindenki lenyűgöző volt ma este."

A kapus Mark Schwarzer sem fukarkodott a jelzőkkel a Fulham története eddigi legnagyobb eredményét jelentő összecsapás után. "Hihetetlen erő van ebben a csapatban, hogy egygólos hátrányból is vissza tudott jönni" - vélekedett az ausztrál. "Szinte leütöttek minket a hamburgiak a vezető góllal, eltartott egy ideig, mire magunkhoz tértünk, de Hodgson felrázott minket."

A sokat dicsért menedzser, Roy Hodgson sem titkolta elégedettségét, úgy gondolja, lenyűgöző teljesítményt nyújtott csapata. "Voltak már nehéz időszakok a klub életében, egyszer-kétszer egészen mélyre süllyedtünk. Az, hogy bejutottunk az Európa Liga döntőjébe, hatalmas dolog, amit mindenkinek el kell ismernie" - jelentette ki Hodgson.

"Ott vagyunk a fináléban, mert nagyon-nagyon jól játszottunk és sok kiváló csapatot győztünk le, nem utolsósorban a Hamburgot. Fantasztikus utazás volt, amelyre nagyon büszke vagyok, a fiúk jobban játszottak, mint amit remélhettünk tőlük. A zseniális szabadrúgásgól után könnyen elveszíthettük volna a fejünket, de ismét bizonyítottuk, hogy mekkora tartás van az együttesben."

Ricardo Moniz, a Hamburg ideiglenesen kinevezett edzője szerint igazságos eredmény született. "Nem teljesen azt csináltuk, amit kellett volna" - összegzett Moniz. "Többet kellett volna előre mennünk, 0-1-nél mondtam a csapatnak, hogy szélre tegyék a labdát, de ebből nem lett semmi. Szomorú este ez számunkra, veszítettünk és nem játszottunk igazán jól."