Vágólapra másolva!
 

Az OTP éves közgyűlése utáni sajtóbeszélgetésen az [origo] munkatársa a Magyar Labdarúgó Szövetségben várható szerepéről is érdeklődött Csányi Sándornál, a vállalat elnök-vezérigazgatójánál.

Kérdésünkre Csányi cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy Orbán Viktor kapacitálta volna arra, hogy vállalja el az MLSZ irányítását, majd nevetve hozzátette: "gondolom, nem volt ideje rá."

További, MLSZ-re vonatkozó kérdéseinkre az üzletember nem akart válaszolni, mint mondta, tartja magát ahhoz a korábbi elhatározásához, miszerint a MLSZ május 29-én esedékes alapszabály-módosító közgyűléséig nem kíván megszólalni ebben a témában.

Az MLSZ ügyvezető elnöke, Nemes Ferenc szerdán jelentette be, hogy Csányi igent mondott a felkérésükre, és jelölteti magát az elnöki posztra. Az üzletember pár óra múlva közleményben jelezte: megtiszteltetésnek tartja a lehetséges szerepvállalást a magyar labdarúgás vezetésében, ennek feltétele azonban az MLSZ alapszabályának módosítása.

Ennek végrehajtása után az MLSZ egy hónapon belül akarja összehívni a tisztújító közgyűlést, a Csányi vezette új elnökség tehát június végére állhat fel.

Hogy az alapszábály mely pontjait fogják módosítani, azt egyelőre nem lehet pontosan tudni. Az MLSZ jogi ügyekben felelős alelnöke, Helmeczy László korábban az [origo]-nak elmondta, hogy Csányi Sándor vélhetően az eddigiektől eltérő struktúrában, a saját embereivel kívánja irányítani a szövetséget. Úgy tudjuk, Csányi kisebb elnökséget akar, és miután nem tudja majd minden napját az MLSZ-ben tölteni, feltételezhető egy ügyvezető és egy szakmai igazgató kinevezése is.