Vágólapra másolva!
A Premier League a Manchester City kapusait sújtó sérüléshullám miatt rábólintott a csapat kérésére, így eldőlt: Fülöp Márton a Sunderlandtől - az idény végéig - kölcsönben Roberto Mancini csapatához igazol. A magyar kapus szerdától már új klubjának az edzésein vehet részt, szombaton pedig már ő védhet az Aston Villa ellen.

A bajnoki negyedik helyre hajtó csapat vezetői hétfőn jelezték a Premier League-nek, hogy járuljon hozzá a 26 éves magyar játékos rendkívüli kölcsönszerződéséhez. A liga a sérülésekre hivatkozó klub számára engedélyezte a kölcsönvételt.

A Manchester Citynél azért volt égetően sürgős és fontos Fülöp megszerzése, mert az Arsenal elleni, 0-0-ra végződött bajnokin kifordult Shay Given válla, a második számú kapus, Stuart Taylor pedig nemrég térdműtéten esett át, s a héten még csak könnyített edzéseket végezhet, de nem bevethető a kapusrangsorban negyedik, 28 éves kolumbiai David Gonzalez sem.

A manchesterieknek Fülöp megszerzése előtt csak egy bevethető kapusuk volt, a feröer-szigeteki Gunnar Nielsen, ám a klub nem akart csak vele nekifutni a még BL-t érő negyedik helyért zajló csatának. A Skysports internetes oldala biztosra veszi, hogy Fülöp véd az Aston Villa ellen, és Nielsen lesz a cseréje.

A ManCitynél az is felmerült, hogy Joe Hartot visszahívja a csapat a Birminghamtől, ám a két csapat kedd estig nem tudott egyezségre jutni a 23 éves angol kapus ügyében.

Átigazolási szezonon kívül, külön engedéllyel a kluboknak lehetőségük van kölcsönbe játékost igazolni, amennyiben megindokolják, hogy miért van szükségük a kiszemeltre (az ilyen átigazolást "emergency loan"-nak nevezik Angliában, amelynek minimum 28, maximum 93 napig érvényesnek kell lennie, a határidő november vagy március negyedik csütörtöke).

2006-ban, illetve 2007-ben ugyanígy fordulhatott elő, hogy a Crystal Palace-ban mellőzött Király Gábort idény közben vehette kölcsön a West Ham United, majd az Aston Villa (előbbi csapatban csak kispados volt, míg utóbbiban öt mérkőzésen is bevetették).

Fülöp Márton új klubja, a jelenleg hatodik helyezett Manchester City május elsején az Aston Villát, ötödikén a Tottenhamet fogadja, majd a zárófordulóban a West Ham Unitedhez látogat.