Vágólapra másolva!
Vasárnap számoltak be a francia lapok arról, hogy a válogatott két tagját is kihallgatták egy kiskorúakat foglalkoztató prostituált-hálózat ügyében. Azóta kiderült, Franck Ribéry és Sidney Govou járt a rendőrségen.

Franck Ribéry is belekeveredett a francia válogatott prostiügyébe, a Bayern München játékosa volt az egyik, akit meghallgatott a rendőrség egy kiskorúakat is foglalkoztató örömlányhálózat ügyében.

A L'Équipe szerint a Lyon középpályása, Sidney Govou tett még vallomást a rendőrségen, de két további, egy Spanyolországban és Dél-Franciaországban focizó játékos is érintett.

Csak tanúként hallgatták meg a játékosokat, a lapok ugyanakkor leszögezik, hogy Franciaországban komoly büntetést kaphatnak azok, akiket kiskorú prostituálttal kapnak rajta. Három év börtön- és mellékbüntetésként 45 ezer eurós pénzbírság szabható ki.

Ribéry 2009-ben került kapcsolatba az akkor még kiskorú, most már felnőtt prostituálttal. Vallomása szerint nem tudta, hogy a call girl még nem nagykorú, elismerte viszont, hogy a lány Münchenben is meglátogatta.

Bírósági források szerint Ribéryt nem fenyegeti komoly szankció, ügyvédje is arról írt közleményében, hogy a játékos ellen nem folytatnak nyomozást. Govou ügyvédje tagadta, hogy a játékosnak köze lenne az ügyhöz. Francia lapok szerint már hónapok óta vizsgálódott a rendőrség a hálózat ügyében, amelynek szálai Marokkóba vezetnek.