Vágólapra másolva!
Kétgólos győzelmet aratott az Internazionale a Juventus elleni péntek esti bajnoki rangadón. A vendégektől Sissokót kiállították, a hazaiaknál Maicon dekezás után lőtt nagy gólt.

Serie A, 34. forduló:
Internazionale - Juventus 2-0 (0-0)
Gól:
Maicon (75.), Eto'o (90.)
Piros lap: Sissoko (37., Juventus)

Egyik csapat sem készülhetett nyugodtan a rangadóra, talán a Juventus járt rosszabbul. A torinóiak mintegy nyolcvan szurkolója támadta meg a csapat buszát a milánói szálloda előtt. Mikor a busz megérkezett, a szurkolók a vezetők lemondását és a játékosok többségének távozását követelték, majd a járműre zúdították a magukkal vitt köveket, tojásokat, füstbombákat és petárdákat.

Az Inter körüli botrány nem fajult fizikai fenyegetéssé, de a helyzet ott sem egyszerűbb: a kék-feketék bundabotrányba keveredtek, a Juve egyik bajnoki címe épp náluk landolt, ám most el is veszíthetik azt. Ráadás gyanánt a Juventus 200 millió euró körüli kártérítésre számíthat.

Magát a mérkőzést a Juventus kezdte jobban (Del Piero szép cselek után lőtt veszélyesen), majd egy ideig félő volt, hogy botrányos találkozót látunk majd: két perc alatt öt sárga lapot osztott ki Damato játékvezető. Az erőszakhullám szerencsére véget ért, ám Sissoko így is összeszedte második sárgáját, a 37. percben emberhátrányba került a Juve.

Pedig az Inter már egyenlő létszámnál is jobban játszott, Sneijder (kétszer) és Thiago Motta is megdolgoztatta Buffon kapust. Zaccheroni, a Juve trénere lehozta Del Pierót, helyére a védekező középpályás Poulsent küldte a pályára.

Félidő után a vendégeknek emberhátrányban is akadt helyzete, Cannavaro egy szöglet után fejelt nagy erővel a gólvonalra - de pont középre. Persze az Inter percről percre nagyobb fölénybe került, Stankovic távolról, Diego Milito közelről, fejjel szerezhetett volna gólt.

Végül egy ritkán látható gól szakította át a Juve végőgátját: a 75. percben Maicon elé pattant a labda, a brazil jobbhátvéd dekázott hármat, majd negyedikre kibombázta Buffon kapujának jobb oldalát. A Juve megroppant, sorjáztak az Inter-helyzetek, Balotelli szabadrúgásból a lécet találta el, Cambiasso alig lőtt fölé.

Maicon nagy pillanata

Egy lehetősége még a torinóiaknak is akadt: Diego 25-ről, középről lőhetett szabadot, Júlio César azonban kifogta a bal felsőbe tartó labdát. A kegyelemdöfést Eto'o adta meg: Muntari beadása után csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Az Inter pillanatnyilag két ponttal vezet a Roma előtt a tabellán, a fővárosiak vasárnap este városi rangadót játszanak a Lazióval. A Juventus sorozatban ötödik idegenbeli tétmeccsén is kikapott, a bajnokságban pedig már tizenharmadszor páholták el. A fehér-feketék eddigi legrosszabb idénye 15 vereséggel zárult, ha mást nem, ezt a rekordot még megdönthetik.

A további program:
Szombat
Chievo - Livorno 18.00

Vasárnap
Bari - Napoli 15.00
Cagliari - Palermo 15.00
Catania - Siena 15.00
Parma - Genoa 15.00
Sampdoria - Milan 15.00
Udinese - Bologna 15.00
Atalanta - Fiorentina 15.00
Lazio - Roma 20.45

Az élcsoport:
1. Inter 34 mérkőzés 70 pont
2. AS Roma 33 68
3. AC Milan 33 64
4. Palermo 33 54 (49-41)
5. Sampdoria 33 54 (41-38)
6. Juventus 34 51