Vágólapra másolva!
A Crvena zvezda labdarúgócsapata jutott be elsőként a szerb kupa döntőjébe, miután a Marakana-stadionban lejátszott elődöntőben 1-0-ra nyert az OFK Beograd ellen. A mérkőzésen kitört zavargásban egy szurkolót hasba lőttek, állapota a hírek szerint stabil.

A Crvena zvezda - OFK Beograd összecsapás 1-0-s hazai sikerrel ért véget, a mérkőzés egyetlen gólját Dejan Lekic lőtte a 87. percben, s ezzel a piros-fehérek 2007 után ismét a serlegért játszhatnak. A találkozó azonban nem az eredményről marad emlékezetes, hanem arról, hogy a 21 éves Igor Vrelicre az északi tribünön a mérkőzés második félidejében kitört verekedés során valaki egy tűzfegyverből rálőtt, s a fiatalember súlyos testi sérülést szenvedett, miután hasba lőtték.

A verekedésben még néhány ember megsérült, s a találkozó után a huligánok tovább folytatták a rendbontást: a Crvena zvezda szurkolóinak egy csoportja két helyi járatú autóbuszt is megrongált.

A szerb szövetség fegyelmi ügyekkel foglalkozó bizottsága csütörtökön az incidens miatt eljárást indított a Crvena zvezda ellen, s a belgrádi együttes addig nem játszhat a Marakana-stadionban, amíg meg nem születik az ítélet. A szerb belügyminisztérium közleménye szerint egyelőre nem találták meg azt a személyt, aki a lövést leadta, de a rendőrség nagy erőket mozgosít, hogy az elkövetőt minél előbb őrizetbe vegyék.

Szerbiában az elmúlt időszakban gyakorivá váltak a szurkolói rendbontások, a rivális táborok összecsapásai. Tavaly szeptemberben a Partizan Beograd huligánjai halálra verték a francia Toulouse egyik drukkerét a két csapat Európa Liga-mérkőzése előtt.

A szerb kupa másik elődöntőjére, a Partizan-Vojvodina összecsapásra csütörtökön kerül sor.