Vágólapra másolva!
A másodosztályú Szigetszentmiklós lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának elsőszámú szatelitklubja, vagyis a szigetszentmiklósi egyesület és a fővárosi klub közösen dolgozik majd az utánpótlás-nevelésben. A zöld-fehérek nem akadémiai rendszerben képzelik el a képzést, inkább a megszokott környezetben, térségenként alakítanának ki utánpótlásbázisokat.

"A Ferencváros elkezdett az utánpótlás kapcsán egy sportszakmai stratégiát követni, amely munkának a lényege, hogy Magyarország területén minél több térséget lefedjünk hálózatunkkal, annak érdekében, hogy a kisebb városokban focizó fiatal tehetségek ne kallódjanak el" - nyilatkozta Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

"Fontos szempont, hogy a fiatalokat ne kelljen kiszakítani környezetükből, mégis magas színvonalú képzést kapjanak. Ez a közös együttműködés biztosíthatja, hogy a valódi tehetségek idővel nívós klubnál játszhassanak."

A sportvezető hozzátette: a megállapodás a 14 év alatti korosztályokra vonatkozik.

"Közös érdekünk, hogy céljainkat elérjük, és ehhez szélesítsük az utánpótlás bázis alapjait. A Ferencváros neve talán a környékbelieknek is vonzerőt jelent, amelynek hatására így még többen kezdenek el futballozni" - mondta Rakonczay András, utánpótlás szakágvezető.

Forrás: [origo]

Az eseményen részt vett Becz Péter, az SZTK-Erima elnöke, Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere mellett az FTC korábbi legendás játékosai közül Albert Flórián, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula, valamint Springer Miklós, a klub alapítójának unokája is.