Vágólapra másolva!
A Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának ügyvezetője, Nagy Béla elfogadta Tornyi Barnabás lemondását, utódja az eddigi sportigazgató, az NB II-es Bőcs klubmenedzsere, Tóth László lett.

"Hosszas megbeszélés, értékelés és kiútkeresés után Tornyi Barnabás felajánlotta lemondását kedd este, amit a szerdai megbeszélésünk után elfogadtam" - közölte a klub hivatalos honlapján Nagy Béla, a DVTK ügyvezető igazgatója.

"Tornyi Barnabás kimagasló profi munkát végzett profi hozzáállással, ezért minden dicséretet megérdemel, azonban az eredmények szerzett pontokban nem jelentek meg. Az okokat kerestük, de nem találtuk. Ezért arra az álláspontra jutottam, hogy a lemondását elfogadom. A csapatnak új impulzusra van szüksége, és ezt egy új edző kinevezésével szándékozunk elérni."

Az új tréner az NB II-es Bőcs klubmenedzsere, Tóth László, aki ezzel párhuzamosan eddig a sportigazgatói teendőket látta el Diósgyőrben. A DVTK kérvényt nyújt be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, hogy a jelenleg pro-licences tanfolyamot végző Tóth elláthassa a vezetőedzői teendőket.

Tornyi irányításával a DVTK hat bajnokin mindössze egy pontot szerzett, március 27-én Kecskeméten játszott 1-1-es döntetlent. Kikapott az élmezőnyhöz tartozó Debrecentől (1-3), Fehérvártól (0-1), Újpesttől (1-4) és a Győrtől (0-1), de nem bírt a szintén a kiesés elől menekülő Vasassal sem (0-1).

Az eddigi edzőváltások a Soproni Liga 2009/10-es szezonjában
szeptember 15., Szombathelyi Haladás: Csertői Aurél helyett Róth Antal
október 21./28., Kecskeméti TE-ERECO: Tomislav Sivic (szerb) helyett Csertői Aurél
október 23./27., Budapest Honvéd: Sisa Tibor helyett Massimo Morales (olasz)
október 29., Ferencváros: Bobby Davison (brit) helyett Craig Short (brit)
december 21., Vasas: Mészöly Géza helyett Giovanni Dellacasa (olasz)
január 1., Diósgyőr: Aczél Zoltán helyett Tornyi Barnabás
április 4., Újpest: William McStay (brit) helyett Mészöly Géza
április 7., Diósgyőr: Tornyi Barnabás helyett Tóth László