Vágólapra másolva!
Lionel Messi keddi BL-mesternégyese után a 4-1-re alulmaradt Arsenal edzője, Arsene Wenger azt nyilatkozta: az argentin támadó jelenleg messze a világ legjobb játékosa. A világsajtó is agyondicséri a Barca csillagát, a lapok szinte már nem tudják hová fokozni Messi méltatását.

"Olyan ő, mint a PlayStation. Bármilyen hibából azonnal előnyt kovácsol. A Barcelonáé nagyon erős csapat, ráadásul van egy Messije, aki a mérkőzés bármely pillanatában a különbséget jelentheti. Ráadásul még fiatal, így nagyon sok sikert elérhet még" - nyilatkozta Wenger Messiről, aki az 1-0-s Arsenal-vezetés után három perccel egyenlített, majd további három gólt lőtt a londoni csapatnak, 6-3-as összesítéssel elődöntőbe juttatva ezzel a címvédő Barcelonát.

"Kevés olyan játékos van, aki négy gólt tud szerezni úgy, mint ahogyan ő tette. Négy fantasztikus találatot ért el, óriási egyénisége a csapatának. Úgy vélem, jelen pillanatban messze ő a világ legjobb játékosa. Nehéz ellene játszani, mert nem mindig van játékban, de amikor megkapja a labdát, akkor veszélyessé és megállíthatatlanná válik. A villámgyors irányváltásai miatt lehetetlen útját állni. Legalább hat-hét nagyszerű év előtt áll, s még hihetetlen nagysággá válhat, ha semmi nem hátráltatja a karrierét. Nekünk viszont gyorsan össze kell szednünk magunkat, és a Premier League-ért folytatnunk kell a harcot Angliában" - fogalmazott az Arsenal edzője..

A 22 éves Messi ezúttal sem szállt el magától, röviden és szerényen annyit mondott: "Remélem, ilyen formában maradok. Úgy gondolom, a csapat ugyanúgy történelmet írhat idén, mint tavaly. Minden rajtunk múlik."

Forrás: AFP

"Briliáns játékos, egyszerűen fantasztikus volt. Úgy gondolom, ő a legjobb futballista, aki ellen valaha is védtem, s aligha kétséges, hogy jelenleg Messi a világ legjobb labdarúgója" - áradozott a Barca-támadóról az Arsenal kapusa, Manuel Almunia is.

"Nem találok szavakat a teljesítményére, de hát láthatta mindenki, hogyan focizott, felesleges mondani bármit is. Talán csak annyit tennék hozzá: rendkívül jó példa a fiatalok előtt, bár lehetetlenség őt utánozni" - hajolt meg játékosa tudása előtt a BL-címvédő vezetőedzője, Pep Guardiola is.

A világ sportsajtója abban versenyzett, hogy ki tudja a leghangzatosabb jelzővel illetni Messi játékát. Íme néhány idézet:

Spanyolország:
El País:
"Messi hihetetlen. Egyszerűen elmajszolta az Arsenalt."

El Mundo:
"Csak egy Isten van. A labdarúgásban ez Messi"

Marca:
"A Messi-mágia szétzúzta az Arsenalt."

As:
"Messi ijesztő."

Sport:
"Mega-Messi."


Anglia:
Daily Telegraph:
"Messi olyan fenségességgel lőtt négyet az Arsenalnak, hogy mostantól minden mérkőzéssel jogosabb a Diego Maradonával való összehasonlítás. Szégyentelenül, szellemesen és ellenállhatatlanul játszott, ezen az estén az istenek is felnéztek rá."

The Times:
"Az apró mester és a passz-körhinta teljesen elszédítette az Arsenalt, Messi felejthetetlen mesterkurzust tartott. Egy sikeres vb-vel olyan élő legendává válna, mint Diego Maradona. Rivaldo, Sztoicskov, Ronaldo, Cruyff - láttátok a meccset?"

The Guardian: "Mindig is nehéz volt más generációk játékosait összehasonlítani, de Di Stefano, Cruyff, Best, Pelé és Maradona mindannyian csodálták volna, ahogyan Messi játszott kedd este."

The Sun:
"Az Arsenal ne gyötörje magát vádakkal. Messi révén egy olyan ember okozta a végzetét, aki egy másik bolygóról érkezett."

Daily Mail:
"A tökéletes 10-es. Először Pelé, aztán Maradona - üdvözöljük az új királyt."

Forrás: AFP

Olaszország:
Tuttosport:
"Messi, a forgószél."

Franciaország:
L'Equipe:
"Barcelonában Messi a messiás. Ezzel a négy góljával már-már mitikus dimenziókat ért el."

Le Figaro:
"Az Arsenalt leigázó Messiről nagyon nehéz azt állítani, hogy jelenleg nem ő a világ legjobb játékosa."

Le Parisien:
"Szuper Messi elverte az Arsenalt. A négy gólt szerző zseni ismét megmutatta, hogy milyen kivételes képességei vannak: egyedül intézte el Arsene Wenger csapatát."

Argentína:
La Nacion:
"Messi teljesítményétől újra és újra fel kell csapni a szótárakat, hogy leírjuk, micsoda összehasonlíthatatlan művészet az övé. Sem a válogatottban, sem a Barcelonában nem mindig ugyanúgy játszik - mert egyre jobb lesz. Tegnap ismét felülmúlta magát, és 22 évesen már csak a csillagos ég szabhat neki határt."

Clarin:
"Messi világbajnok, ez a négy gól önmagáért beszél. Barcelona élvezi a játékát, Argentína pedig rá vár Dél-Afrikában."

Ole:
"Az egész világ Messit csodálja. De vajon mi is gyönyörködhetünk-e benne a vb-n?"