Vágólapra másolva!
Súlyos anyagi válságot emleget a skót sajtó az Újpesttel kapcsolatban William McStay vezetőedző távozása után. A skót tréner vasárnap ajánlotta fel lemondását, melyet a futballklubnál el is fogadtak.

A lilák honlapja vasárnap közölte: az együttest irányító skót szakember felajánlotta lemondását, amelyet a futballklub sportigazgatója, Kovács Zoltán elfogadott. Hétfőtől Mészöly Géza irányítja a csapat felkészülését.

A hírről a Daily Record is beszámolt, a skót lap azt írta: az Újpest játékosai január óta nem kaptak fizetést, "néhány sztárjátékosnak pedig el kellett adnia az autóját, hogy enni vehessen a családjának."

"Willie tarthatatlan körülmények közt dolgozott, olyan extrém nyomás alatt, melyet egyetlen edzőnek sem kell elviselnie" - írta a Daily Record egy újpesti forrásra hivatkozva.

A tavaszt a harmadik helyről kezdő Újpest szombaton a kiesés ellen küzdő Haladás otthonában is vereséget szenvedett - ezzel ötödször kapott ki a tavaszi szezonban -, s a hatodik helyre csúszott vissza a tabellán.

McStay-t tavaly július 1-jén nevezték ki Újpest-edzőnek, előtte a Celtic tartalékcsapatát irányította, a skót klubnál 15 évig dolgozott.