Vágólapra másolva!
Bár a Bayern München nyert 2-1-re szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a bajorok holland vezetőedzője szerint a Manchester Unitednek így is nagyon jó esélye maradt, hogy bejusson a legjobb négy közé. Wayne Rooney délután megy MRI-vizsgálatra, állapotáról csak utána nyilatkoznak az angolok.

Louis van Gaal a kedd esti, müncheni mérkőzés után adott értékelésében az angolok mellett szóló érvként azt hozta fel, hogy a rivális eredményes tudott lenni vendégként. Ugyanakkor szerinte a Bayern is bizakodva várhatja a visszavágót. "A 2-1 számunkra nem a legjobb eredmény, mert gólt kaptunk, ám mi is képesek vagyunk idegenben akár többször is betalálni, ezért aztán reménykedhetünk. A második félidőben egészen kiválóan játszottunk, és a meccs végéig nagy nyomás alá helyeztük őket" - nyilatkozta a holland szakvezető.

"Az idegenbeli gól előnyt jelent számunkra, s akár nyerhettünk is volna. A vereséget valójában saját magunknak köszönhetjük, összességében elégedetlen vagyok az eredménnyel, játszhattunk volna jobban is" - összegzett Sir Alex Ferguson, a manchesteriek mestere a negyeddöntős párharc első találkozóját követően.

Az összecsapáson repülőrajtot vettek a szigetországiak, első számú gólfelelősük, Wayne Rooney révén már a második percben előnyhöz jutottak. Utána azonban alaposan visszavettek a tempóból, egyre inkább felhozták a gyorsan bekapott találat okozta sokkból magukhoz térő házigazdákat, akik a szünet után fergeteges iramot diktáltak. A hazai sikerhez kellett a szerencse is: az egyenlítés Franck Ribérynek a sorfalon irányt változtatott labdájából született meg, a lefújás előtti pillanatokban pedig az angol védők elalvása segítette hozzá Ivica Olicot a hazaiak győztes góljához.

Ha a mérkőzés végén megsérült Rooney nem épül fel a jövő szerdai visszavágóra (a csatár délután megy MRI-re, állapotáról csak utána nyilatkoznak az angolok), a Bayernnél pedig addigra összetoldozzák a vádligondokkal küzdő holland szélsőt, Arjen Robbent, akár meglepetés is születhet, vagyis a németek léphetnek tovább az elődöntőbe az esélyesebbnek ítélt angolok helyett.

A keddi BL-forduló másik meccsén a francia belháború első fejezete a vendéglátó Olympique Lyon diadalát hozta, amely a vártnál biztosabban, 3-1-re nyert az ellen a Girondins Bordeaux ellen, amely pedig a megelőző hét Bajnokok Ligája-fellépését kivétel nélkül győzelemmel zárta.

"Varázslatos, csúcsminőségű mérkőzés volt, a Lyon számára jó végeredménnyel. Bordeaux-ba azzal a szándékkal utazunk el, hogy ott is szerzünk gólt, s akkor végre, históriánkban első alkalommal ott lehetünk a BL-elődöntőben" - foglalta össze a lényeget a vendéglátók elnöke, Jean-Michel Aulas.