Vágólapra másolva!
Igen kevés időt kaptak a szilveszteri fáradalmak kipihenésére a Primera Divisiónban játszó csapatok, merthogy már szombaton és vasárnap újfent bajnoki pontokért lépnek pályára a spanyol futball legjobbjai.

A 16. forduló következik, amelynek legígéretesebb meccsét alighanem az Atlético Madrid és a Sevilla összecsapása jelenti. A címvédő és 39 ponttal listavezető Barcelona, valamint a katalánokat 37 ponttal követő Real Madrid mögött harmadik Sevilla a 30 pontjához csak akkor tehet hozzá úja(bbaka)t, ha nagyon jól játszik a korábban szebb napokat megélt, ám 2009-et 14 pontjával csupán a 15. helyen záró fővárosiak vendégeként.

A Barca szintén szombaton kezd neki az új esztendőnek, amikor a szívós, 21 pontjával a 9. helyezett Villarrealt fogadja. A tavalyi dicsőséglistáját a két hete megszerzett klubvilágbajnoki titulussal tovább gazdagító alakulat egyértelmű esélyese a mérkőzésnek, az viszont a támadójáték hatékonyságát jelentősen gyengítheti, hogy a vezetőedző, Josep Guardiola pihenőt adott a múlt évben agyonjátszatott kulcsemberének, a 2009-ben a világ legjobbjának választott argentin támadónak, Lionel Messinek.

Rajta kívül hiányozhat a csapatból a sérüléséből még ki nem lábalt Európa-bajnok középpályás, Andrés Iniesta is, igaz, a cseresor olyan erős, hogy nagyobb odafigyeléssel nem érheti meglepetés a Barcelonát.

A katalánok nyakában lihegő Real Madridra könnyebbnek tetsző rivális vár vasárnap, a fordulót záró meccsen: Vadócz Krisztián eleddig 16 pontot gyűjtött csapata, a 12. pozíciót elfoglaló Osasuna.

A pillanatnyilag 29 pontos és negyedik Valencia vélhetően azzal kalkulál, hogy a Sevilla madridi kirándulása esetleg kudarccal ér véget, s akkor helycsere következhet be a dobogó alján. Már csak ezért is nyerni akar, és alighanem fog is a 13. helyen álló, 16 pontos Espanyol ellen.

A párosítás, Primera División, 16. forduló:
szombat:
Valencia - Espanyol 18.00
Barcelona - Villarreal 20.00
Atlético Madrid - Sevilla 22.00

vasárnap:
Sporting Gijón - Málaga 17.00
Getafe - Real Valladolid 17.00
Racing Santander - Tenerife 17.00
Almería - Xerez 17.00
Real Zaragoza - Deportivo La Coruna 17.00
Real Mallorca - Athletic Bilbao 19.00
Osasuna - Real Madrid 21.00