Vágólapra másolva!

Saját huligánjait éltette a Zvezda elnöke

A Magyar Szó információja szerint a szerbiai főügyész pénteken kérelmezte, indítsanak szabálysértési eljárást a Crvena zvezda labdarúgóklub és annak elnöke, Vladan Lukic ellen.

Lukic a szerdai, Novi Pazaron lejátszott kupamérkőzésen egy olyan melegítőben volt, amelyre az volt írva, hogy "Amíg a Föld a Nap körül forog" (Dok se zemlja oko sunca krece), ez pedig annak a dalnak a kezdete, amely így folytatódik: "a Zvezda huligánjai mindig élni fognak. Csörögnek a rudak, a botok és a láncok, itt mennek a zvezdás bolondok" (Zvezdini se huligani umiriti nece. Zvece stangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci" ).

Ha Lukicot bűnösnek találják, akkor 20 ezer és 50 ezer dinár közötti büntetésre számíthat, a klubnak pedig 300 ezer és egymillió dinár közötti pénzbüntetéssel kell számolnia.

"Ezzel a döntéssel azt szeretnék elérni, hogy mindenki tudja, mi jár az erőszak miatt" - mondta Slobodan Radovanovic főügyész hozzátéve, ha az állam perbe fogta Tadic elnököt, amiért a szerb futballválogatott vb-szereplését a stadionban pezsgőzéssel ünnepelte, s s ezzel megsértette a sportrendezvényeken méltatlan és erőszakos magatartás megfékezésére vonatkozó törvényt, akkor ezt kell tennie Lukiccsal szemben is.

Lukic persze nevet az egészen. "Szívesen megfizetem a törvény által kirótt büntetést. Ha az országban a bűnözők, tolvajok, gyilkosok és kábítószer-kereskedők tevékenysége ellenére a pezsgőzés és a melegítőmön lévő felirat a legnagyobb bűn, akkor itt az idő, hogy ünnepeljünk."

Az elnök ráadásul a klub hivatalos honlapjára feltette a számla másolatát, bizonyítva, ő igenis vette a melegítőt. Hozzátette, miután 442 dinárnyi ÁFA befolyt az államkasszába, az ügyész örüljön, ez ugyanis bizonyítja, hogy ő becsületes polgár, támogatja az országot.