Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel szerződést bontott Bobby Davisonnal a Ferencváros labdarúgócsapata, az ideiglenesen megbízott szakvezető Craig Short lett, munkáját Csató Sándor segíti, a páros megbízatása az őszi idényből hátralévő négy meccsre szól.

A pénteki sajtótájékoztatón jelen volt Terry Robinson, az FTC labdarúgó Zrt. angol elnöke is, aki elmondta, hogy mindenképpen váltani kellett, mivel a szurkolók már olyan nyomás alatt tartották a klubot, illtetve Bobby Davisont, amely lehetetlenné tette a további közös munkát.

Az együttes jelenlegi szereplésével és a váltással kapcsolatban Robinson kifejtette: mivel a drukkerek miatt súlyos pénzeket költenek biztonsági intézkedésekre, nem tudták kellőképpen megerősíteni a csapatot, és ennek is betudható a gyenge bajnoki forma. "Talán, ha nincsenek ezek a szélsőséges csoportok, akkor ma nem is lenne ez a sajtótájékoztató" - tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban Berki Krisztián, a zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Ferencváros egy átlagos vidéki klubnál tízszer többet költ a biztonságra. Szerinte fontos lenne a jelenlegi jogszabályok felülvizsgálata, mivel az egyesületek komoly bevételtől esnek el egy-egy büntetést követően, s ezek hiányában nem tudják profitorientálttá tenni a futballt. Ezért minél hamarabb az angol szabályokhoz hasonlóan ki kellene tiltani a negatív elemeket a stadionokból.

"Kell valaki, aki kimondja, hogy vége, elég volt ebből, különben a futball nem jut sehova" - mondta Robinson. Robinson a csapattal kapcsolatban hozzátette: talán túl optimisták voltak a szezon megkezdése előtt, amikor a vezetőség az első öt hely valamelyikének megszerzését, valamint egy esetleges nemzetközi kupaszereplést tűzött ki célul maga elé: "Fiatal játékosaink óriási nyomás alatt vannak, hiszen itt mindenki győzelmet vár, sajnos ezt többen nem is bírták el."

Berki a téli holtszezonról elmondta: az ő feladata lesz, hogy összegyűjtse a lehetséges vezetőedzők névsorát, majd a listát benyújtja az angol vezetés elé. Robinson szerint körültekintően kell majd eljárni ebben a kérdésben, ezenkívül figyelniük kell a szurkolói helyzetre is, mivel a külföldi futballisták közül sokan a mostani hírek miatt nem akarnak a csapathoz jönni.

"Három minőségi játékost szeretnénk igazolni a télen, persze nagy kérdés, hogy a szezon közben, januárban milyen lehetőségeink lesznek" - mondta Robinson. A Ferencváros jelenleg a 13. helyen áll a 16 csapatos Soproni Ligában, szombaton pedig a 15. Diósgyőrt fogadja az Albert-stadionban.

"Nem sokat járok az öltőzőben, mivel úgy gondolom, egy vezetőnek nem ez a dolga, de ma lementem megtenni a bejelentést. Ugyanakkor elmondtuk a játékosoknak, hogy mostantól még inkább figyelni fogjuk a teljesítményüket. Kimondom: meg kell dögleni a pályán. Igenis mutassák meg, hogy méltóak a Ferencváros mezére, aki erre nem alkalmas, attól el fogunk köszönni" - mondta Berki.

Az eddigi edzőváltások a Soproni Liga 2009/10-es szezonjában:
szeptember 15., Szombathelyi Haladás: Csertői Aurél helyett Róth Antal
október 27., Budapest Honvéd: Sisa Tibor helyett Massimo Morales
október 28., Kecskeméti TE-ERECO: Tomislav Sivic helyett Csertői Aurél
október 29., Ferencváros: Bobby Davison helyett Craig Short