Vágólapra másolva!
David Beckham januárban kölcsönszerződéssel visszatér az AC Milanhoz - jelentette be a milániói klub hétfőn.

"Száz százalék, hogy jön. Mindenben megállapodtunk, már csak az aláírás hiányzik a szerződéséről" - nyilatkozta David Beckham érkezéséről Adriano Galliani, a Milan ügyvezető alelnöke.

A Los Angeles Galaxy 34 éves középpályása idén már szerepelt kölcsönben az AC Milanban, az eredeti megállapodás szerint januárban három hónapra szerződött vissza Európába, de olyan jól ment neki a játék, hogy végül a szezon végéig maradt.

Beckham azóta is keresi a helyét Amerikában, a Los Angeles-iek nehezen bocsátották meg neki, hogy busás fizetése ellenére elhagyta a klubot, egyik csapattársa könyvében kritizálta a hozzáállását, és a szurkolókkal is összetűzésbe került. A futballista már a nyári visszatérésekor kijelentette, hogy tavasszal szeretne újra a Milanban, de mindenképpen Európában futballozni, hiszen csak így van esélye rá, hogy Fabio Capello szövetségi kapitány beválogassa a dél-afrikai vébére utazó angol csapatba. A 114-szeres válogatott középpályás így behozhatná a korábbi kapus, Peter Shilton rekordját, aki 125 alkalommal játszott a nemzeti csapatban.

A Los Angeles Galaxy négy év szünet után újra bejutott az amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rájátszásába, amelynek döntőjét november 22-én rendezik. Az új bajnokság márciusban kezdődik, Beckham azonban ezúttal is az európai szezon végéig maradna a Milanban.

Galliani azt is bejelentette, hogy Beckhamen kívül senkit nem szerződtet a Milan a téli átigazolási időszakban.