Vágólapra másolva!
Elsősorban a hazaiak szempontjából lesz óriási tétje az angol labdarúgó Premier League hétvégi, 10. fordulójában sorra kerülő Liverpool-Manchester United rangadónak, ha ugyanis kikapnak, már a bajnokság negyede után tízpontos hátrányba kerülnek címvédő és listavezető riválisukkal szemben.

A Debrecen BL-ellenfele a múlt héten egy strandlabdán megpattanó lövéssel kapott ki 1-0-ra a Sunderland otthonában, s a hírek szerint a vereséget követően órákon belül elkelt mindent felfújható árucikk a klub internetes boltjában.

Bennfentesek tudni vélik, hogy a felvásárlás mögött az MU kárörvendő szurkolói állnak, akik a vasárnapi meccsen ezekkel a tárgyakkal is bosszantani akarják riválisaikat. Az Anfield Road biztonsági szolgálata ugyanakkor fogadkozik, hogy ezúttal semmilyen oda nem illő alkalmatosság nem kerül majd a játéktérre.

Várhatóan néhány liverpooli drukkert is mosolyra fakaszt a vendégszektorban látható strandlabda-kiállítás, azon azonban bizonyára nem nevetnek, hogy csapatuk sorozatban ötödik vereségét szenvedheti el, miután kedden - hazai környezetben - az Olympique Lyontól is kikapott a BL-ben. Utóbbi meccsen a kedvenceit és a vezetőedzőt szinte mindig támogató szurkolótábor soraiban fütty is felharsant, Rafa Benítezzel szemben is elégedetlenségüket fejezték ki a szurkolók.

A győzelmi kényszer alatt lévő spanyol mester dolgát a rangadó előtt az is nehezíti, hogy ritkán tapasztalt sérüléshullám sújtja csapatát, Steven Gerrard, Fernando Torres, Albert Riera és Glen Johnson játéka is kérdéses.

A másik oldalon sokkal vidámabb a helyzet, a bajnokságban remeklő Vörös Ördögöknél a hétközi BL-diadal (1-0 a CSZKA Moszkva otthonában) után csak az a kérdés, hogy Wayne Rooneyra számíthatnak-e, bár szerdán, Oroszországban bizonyították, hogy nélküle is képesek a sikerre.

Az Aston Villától a múlt héten vereséget szenvedett, második helyezett Chelsea az Atlético Madrid felett aratott fölényes, 4-0-s győzelemmel hangolt a Blackburn elleni, szombati bajnokira, míg a harmadik Tottenham Hotspur a Stoke Cityt látja vendégül a hétvégén.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Fulham (Gera Zoltán) a Manchester Cityvel, a Hull City (Halmosi Péter) a Portsmouth-szal, a Sunderland (Fülöp Márton) pedig a Birmingham Cityvel csap össze a tizedik fordulóban.

Premier League, 10. forduló, szombat:
Wolverhampton - Aston Villa 13.45
Birmingham City - Sunderland 16.00
Burnley - Wigan 16.00
Hull City - Portsmouth 16.00
Tottenham - Stoke City 16.00
Chelsea - Blackburn 18.30

vasárnap:
Bolton - Everton 14.30
Liverpool - Manchester United 15.00
Manchester City - Fulham 16.00
West Ham United - Arsenal 17.15

Az élcsoport állása:
1. Manchester United 22 pont
2. Chelsea 21
3. Tottenham 19
4. Arsenal 18
5. Manchester City 17
6. Aston Villa 16
7. Sunderland 16
8. Liverpool 15