Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, az Újpesttől elszenvedett 5-2-es vereség után lemondott Tomislav Sivic, a Kecskemét labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Sivic mindezt az öltözőben a játékosok előtt jelentette be. A KTE a tavalyi szezonban került fel az NB-I-be és újoncként az 5. helyen végezett.

"Értékelve a helyzetet, arra jutottunk, hogy a kialakult helyzet nem méltányolható hosszú távon, és elfogadtuk azt az álláspontját, hogy a továbbiakban nem kíván Kecskeméten dolgozni" - mondta a kesport.hu-nak a klubtulajdonos, Rózsa Pál.

"Meg szeretném köszönni mindenkinek, hogy lehetőséget kaptam a klubnál. Köszönöm a stábnak és a csapatnak, azoknak, akik tettek a sikerért. Mindig mondtam, hogy ez csapatmunka, a játékosok végig partnerek voltak, két csodálatos évet töltöttünk együtt, majd jött ez az időszak. Az öt meccs idegenben, az önbizalom, és a tűz hiánya, és sok más egyéb oka volt az utóbbi idők kudarcainak. Senkit nem hibáztatok, magamban keresem a hibát és fogadom a kritikát. A csapatnak kell a frissülés, én nem a múltból élek és ezt mondtam a játékosoknak is" - mondta Sivic.

Rózsa elmondta, szerda délelőtt a jelenlegi szakmai stáb vezette az edzést, a csütörtöki foglalkozáson azonban vélhetően már az új szakvezető irányítja a tréninget. Az új edző személyéről nem árult el semmit, ugyanakkor hozzátette, hogy több jelölt van, a tárgyalások zajlanak.