Vágólapra másolva!
A Manchester United Antonio Valencia hajrágóljával 1-0-ra győzött a CSZKA Moszkva otthonában a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. Az angol csapat ezzel sorozatban tizennegyedik idegenbeli BL-meccsén maradt veretlen, amivel beállította a holland Ajax rekordját.

Bajnokok Ligája, 3. forduló:
B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz) - Manchester United (angol) 0-1 (0-0)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion
v.: Bo Larsen (dán)
CSZKA: Akinfejev - Ignasevics, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Sennyikov (Mamajev, 62.) - Semberas, Odiah, Dzagojev, Rahimic - Krasic, Necid (Pilijev, 73.).
Manchester: Van der Sar - Fabio, Vidic, R. Ferdinand (W. Brown, 57.), G. Neville - Valencia, O'Shea, Anderson, Scholes (Owen, 71.), Nani - Berbatov.
gól: Valencia (86.)

A szerdai játéknap nyitányaként a Manchester United visszatért 2008-as BL-győzelmének színhelyére, a moszkvai Luzsnyiki-stadionba, ahol a helyi CSZKA próbált nehéz perceket okozni az angol bajnoknak.

A 2008-as BL-döntőt "rendes" fűvön rendezték, most azonban műfüves borítás várt a MU-ra, amelyből Evra, Giggs, Rooney és Fletcher is hiányzott. A Vörös Ördögök hat kísérletből még egyszer sem nyertek orosz csapat ellen, idegenben eddig két 0-0-ra futotta az angolonak a Rotor Volgograd, illetve a Torpedo Moszkva ellen.

A CSZKA magabiztosan várhatta a meccset, mivel utolsó hat európai kupameccsét sikerrel vívta meg hazai pályán, a MU viszont tizenhárom meccse veretlen volt vendégként a BL-ben, amivel megközelítette az Ajax rekordját. Minden jó meccset ígért, ehhez képest elég gyengécske első félidőt produkáltak a felek, a hazaiak csak Krasic keresztbe elsuhanó lövését tudták felmutatni, míg az angoloknál egy Nani-beadás után Berbatov maradt le centikkel a labdáról, Gary Neville távoli próbálkozása pedig a háló tetején pihent meg.

A második félidő sokkal eseménydúsabban kezdődött, Nani például ígéretesen tört be a 16-oson belülre, de a beadást elrontotta, pedig Berbatov és Valencia is érkezett belül. Aztán egy percen belül mindkét oldal felhördült, előbb Berbatov akart büntetőt kiharcolni, de a bíró sárga lappal jutalmazta a próbálkozást, majd Dzagojev gurított Van der Sar kapujába, ám les miatt nem örülhetett. Nani már szabályos körülmények között szerezhetett volna gólt, ám csukafejesét Akinfejev nagy bravúrral kaparta ki a bal alsó elől.

A 82. percben egészen közel járt a gólhoz a MU, Valencia előbb Berbatovval, majd Nanival kényszerítőzött, a visszakapott labdát 17 méterről ráküldte, a féltérdre ereszkedő Akinfejevet pedig a keresztléc segítette ki. A 86. percben már nem volt, ami megmentse a hazaiakat, Nani ívelt középre balról, Berbatov továbbcsúsztatta a labdát, Valencia pedig az ötös sarkáról jobbal a hosszú sarokba lőtt (0-1).

A győztes gól:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Ad5yoXlvdPPUTiqv


A kinyíló hazaiak miatt könyedén kontrázhattak az angolok az utolsó percekben, az egyik ilyen akció végén Valencia passzát Berbatov készítette le sarokkal Andersonnak, de a brazil ballal arasznyival a jobb sarok mellé csavart. Ez az elrontott ziccer is belefért azonban, a MU ezzel a győzelemmel kilencpontos három kör után, és magabiztosan várhatja a hétvégi, Liverpool elleni rangadót.