Vágólapra másolva!
Harmadik csoportmérkőzésén a Fiorentina ellen lépett pályára a DVSC-TEVA labdarúgócsapata, amely hiába szerzett három gólt is, az olaszok végül 4-3-ra nyertek. A magyar bajnok továbbra is pont nélkül áll BL-csoportjában. A másik mérkőzésen a Lyon meglepetésre 2-1-re nyert Liverpoolban

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, E csoport:
Debrecen - Fiorentina (olasz) 3-4 (2-4)
Puskás-stadion, 42 ezer néző
v.: Craig Thomson (skót)
Debrecen: Poleksic - Bodnár, Komlósi, Mészáros (Szélesi, 30.), Leandro - Czvitkovics, Varga J., Kiss (Laczkó, 88.), Szakály (Dombi, 57.) - Coulibaly, Rudolf
Fiorentina: Frey - Comotto, Gamberini, Dainelli (Natali, 56.), Pasqual - Donadel, C. Zanetti (Montolivo, a szünetben) - Santana (Jörgensen, 68.), Vargas - Gilardino, Mutu
gól: Czvitkovics (2.), Rudolf (28.), Coulibaly (89.), illetve Mutu (6., 20.), Gilardino (10.), Santana (37.)
sárga lap: Rudolf (28.), Bodnár (81.), illetve Donadel (16.)

Herczeg Andrásnak, a Debrecen klubmenedzserének szerencsére nem kellett változtatnia előre megadott kezdőcsapatán, amelyben a terveknek megfelelően két csatár, Rudolf és Coulibaly kapott helyet. A gyomorpanaszokkal küzdő Leandro és Mészáros is felépült, így a magyar bajnok legerősebb összeállításában léphetett pályára.

A vendégeknél a két legnagyobb sztár, a román Mutu, valamint az olasz világbajnok Gilardino is a kezdők között kapott helyet, kimaradt viszont a Liverpool ellen két gólt szerző Jovetic.

FotA3: PA!lyi ZsA3fia [origo]

Nézzen még képeket a találkozóról!

Már a 2. percben megszületett a Loki első BL-gólja Czvitkovics Péter révén: magyar csapat legutóbb 5081 napja, azaz 1995. november 22-én szerzett gólt a Bajnokok Ligájában, akkor a Ferencváros-Grasshoppers (3-3) találkozón Nyilas Elek talált be büntetőből.

A 20. percben ehhez képest már 1-3 állt az eredményjelzőn, a vendégek minden aprócska hibát megbosszultak, a lassabb Komlósi, Mészáros belső kettősnek esélye sem volt Gilardinóval és Mutuval szemben.

Az őrült rohanás és iram még két gólt eredményezett a szünetig (2-4), Rudolf gyönyörű találata a BL-forduló egyik legszebbje volt.

FotA3: PA!lyi ZsA3fia [origo]

Nézzen még képeket a találkozóról!

Nem véletlenül dühöngött Herczeg András, mint később kiderült, az első 45 perc védelmi megingásai eldöntötték a meccset. A második játékrészben a Fiorentina nem erőltette a támadásokat (Joveticet be sem cserélte a szakvezetés), a Loki egy Czvitkovics-bombát és két nagy Coulibaly-lehetőséget tudott felmutatni, de amit az olaszok belőttek, azt a Loki kihagyta.

Coulibaly a 89. percben ugyan fejelt még egy gólt, de ezzel csupán kozmetikázni tudott az eredményen. A 4-3-as vereség ellenére a Debrecent dicséret illeti, hiszen komolyabb védekezéssel képes lehetett volna a meglepetésre.

Így várni kell az első pontszerzésre, amelyre legközelebb a két hét múlva esedékes visszavágón, Firenzében lesz lehetősége a Lokinak.

FotA3: PA!lyi ZsA3fia [origo]

Nézzen még képeket a találkozóról!

Herczeg András, Debrecen vezetőedzője: "Ha valaki a mérkőzés előtt azt mondja, rúgunk három gólt és ez nem lesz elég a pontszerzéshez, nem hiszem el. Sajnos védekezésben az első játékrészben olyan hibákat követtünk el, amelyeket azonnal megbüntettek. Nem tudtuk megnyerni a párharcokat, ezt pedig kihasználta az ellenfél. A második félidőben jobbak voltunk, felvállaltuk a párharcokat, sajnálom, hogy nem sikerült hamarabb berúgnunk a harmadik gólt, akkor talán sikerült volna a pontszerzés".

Cesare Prandelli, a Fiorentina vezetőedzője: "Két olyan csapatot láttam a pályán, amely győzni akart, kiszolgáltuk a közönséget. Gratulálok a Debrecennek, hiszen 4-2 után sem adták fel, Olaszországban ilyen állásnál gyakran összeesik az a csapat, amely hasonló arányban vesztésre áll. Mutu az elmúlt hetekben nagyon jó munkát végzett, megéreztem, hogy be kell tenni a kezdőcsapatba."

A csoport állása:

1.Olympique Lyon33007-19
2.ACF Fiorentina32016-46
3.Liverpool FC31022-43
4.DVSC-TEVA30033-90


A csoport másik mérkőzésén:
FC Liverpool (angol) - Olympique Lyon (francia) 1-2 (1-0)
Anfield Road
v.: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
Liverpool: Reina - Insúa, Carragher, Agger, Kelly (Skrtel, 74.) - Lucas, Gerrard (F. Aurelio, 25.), Mascherano, Benajun (Voronyin, 85.) - Kuyt, Ngog
Lyon: Lloris - Reveillere, Cris (Gonalons, 43.), Toulalan, Cissokho - Källström, Makoun, Ederson (Gomis, 61.), Pjanic - Gouvou, Lisandro (Delgado, 86.)
gól: Benajun (41.), illetve Gonalons (72.), Delgado (91.)