Vágólapra másolva!
Szurkolók tömege várta szombaton késő este az egyiptomi 20 éven aluli labdarúgó-világbajnokságról hazaérkezett magyar válogatottat, amely bronzérmet szerzett.

Hivatalosan szombaton 22.35-re várták a római gép érkezését, 23.02-kor le is szállt az egyiptomi U20-as labdarúgó-világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatottat is szállító repülő. Mintegy ezer szurkoló, rokon, barát, ismerős várta a csapatot, fantasztikus hangulatot teremtve.

Már este hétkor megérkeztek az MLSZ biztonsági cégének emberei és elkezdték építeni a kordont. Lassan felépült a dobogó is, aztán kilenc körül a fogadóbizottság tagjai is befutottak: Hajdú B. István, a ceremóniamester, Buzánszky Jenő, az Aranycsapat 84 éves jobbhátvédje, Mészöly Kálmán, aki 49 évvel ezelőtt az akkor UEFA-tornát -lényegében ifjúsági Európa-bajnokságot - nyert magyar válogatottnak volt az erőssége, Kovács Ferenc mesteredző, az 1985-ben UEFA-kupa döntős Videoton szakvezetője. Az egyre csak duzzadó sokaság soraiban felfedezhettük Marosi Ádám öttusa világbajnokot, Cserny Rékát, a ma már amatőr, korábbi sokszoros válogatott kosarast és Elbert Gábort, az MLSZ korábbi főtitkárát.

A tömeg már másfél órával a hősök várható érkezése előtt hangolt: egy hegedűsökből és nagybőgősből álló, öttagú népi zenekar is felvonult, népviseletben, pörge kalapban, s kezdésként rázendített a Kossuth nótára, majd a "Gábor Áron rézágyúja" kezdetű örökzöldre. Aztán felhangzott az "Újra itt van" szövegű Illés-dal, s szép lassan valamennyi, ismerős sláger. Mindenütt lobogtak a nemzeti színű zászlók, klubszimpatizánsok is nagy számban vonultak ki, legtöbben az Újpest szurkolói közül.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=IzLlykhXTkYkynsa


Ahogy az érkezési időpontokat jelző táblán felpörögtek a számok - először 23.14-ről 23.07-re, majd 23.02-ra módosult a szám -, mindannyiszor hatalmas üdvrivalgás köszöntötte a változásokat. Aztán negyed-tizenkettőkor kinyílt az üvegajtó, elsőnek Gulácsi Péter, a csodakapus jelent meg a tömeg előtt, majd szép sorban a többi húsz játékos is, végül az edzői és csapatvezetői stáb tagjai, Egervári Sándor kapitánnyal az élen.

Amikor már mindenki a dobogón állt, a zenekar rákezdett a Himnuszra. Buzányszky, Mészöly és Kovács is mondott egy-egy beszédet, a mikrofon körbejárt a játékosok kezén, aztán elszabadult a pokol és megkezdődött az egy órán át tartó interjúsorozat és autogram-osztogatás.

Németh Krisztián szerint "még hónapokig nem fogja felfogni a csapat, mit ért el", Koman Vladimirt lenyűgözte a tömeg és úgy fogalmazott, a "szurkolóknak is kijár a taps". Egervári Sándor szövetségi kapitány úgy véli, "a játékosok hamarosan európai klasszisok lehetnek". A fiúk nem szálltak el maguktól, helyén kezelik a sikert, Gulácsi Péter szerint felesleges arról beszélni, hogy ő mostantól Reina riválisa.