Vágólapra másolva!
Unalmas 120 perc után, büntetőkkel nyerte az egyiptomi U20-as világbajnokságot az elődöntőben Magyarországot legyőzött Ghána. A büntetőpárbajban többször is a brazilok álltak nyerésre, de elszórakozták lehetőségeiket, a találomra elmozduló Agyei kapusba lövöldözték a labdákat. Afrikai csapat először nyert.

U20-as világbajnokság, döntő:
Ghána - Brazília 0-0 - büntetőkkel: 4-3
piros lap: Addo (37., Ghána)

Bosszantóan gyenge mérkőzést játszott egymással az U20-as világbajnokság döntőjében Brazília és Ghána. A játékvezető, a belga Frank de Bleeckere is felelős azért, hogy a torna utolsó meccse szinte unalomba fulladt, a 37. percben ugyanis talán kissé elhamarkodottan küldte le a pályáról a ghánai Addót.

Sárga lapot mindenképpen ért az afrikai játékos megmozdulása, a kiállítás viszont túlzásnak tűnt, az emberhátrányra pedig természetesen betömörüléssel reagált az elődöntőben a magyar válogatottat legyőzött együttes.

Többet támadtak a brazilok, 57 százalékban ők birtokolták a labdát, de komoly, igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. Próbálkoztak becsülettel, 24-szer tüzeltek a kapu felé, de csak nyolcszor találták el, ugyanez az arány a túloldalon 7/2 volt.

Hiába a nagy különbség a számokban, a pályán nem tűnt ordítónak a differencia, a brazilok az emberelőny ellenére sem találtak fogást a szórványosan támadó ellenfélen. Mindkét csapat elégedettnek tűnt a hosszabbítással, igazán komoly helyzet itt sem alakult ki, jöhettek tehát a tizenegyesek.

Az első két sorozatban nem volt hiba, a harmadikban viszont a ghánai Mensah rontott. Hiába került előnybe Brazília, Souza elszórakozta a következő lehetőséget, de Addae is hibázott, ismét Brazíliánál volt a meccslabda.

Maicon nem bírta idegekkel, csúnyán fölé lőtt, a gólkirály Adiyiah viszont nem rontott, 3-3-mal zártak a csapatok. A "hirtelen halálban" Teixeira lőtt bűnrossz 11-est, a ghánaiak pedig Badu büntetőjével kihasználták a ziccert és megnyerték a világbajnokságot.

Ghána harmadszor játszott döntőt, de először nyert, 1993-ban éppen a braziloktól kapott ki 2-1-re. Első afrikai csapatként hódította el a serleget.